menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η σφοδρή κακοκαιρία: "Daniel" και Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".

Κλονίστηκε η... βάρκα της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά παρέμεινε όρθια, έστω και μέσα στα λασπόνερα, αλλά "δεμένη" γερά με την ελπίδα, που είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.  (ΦΩΤΟ  που μας έστειλε η κ. Β.Κ.)
* * * 

Αυτές τις ημέρες, ζήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα την πόλη του Βόλου. Είναι φοβερά όλα αυτά που συνέβησαν, ως αποτέλεσμα της αγριότητας της βροχής και του αέρα. 
- Πλημμύρησαν οικίες, επαγγελματικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι.
- Πέθαναν άνθρωποι και κάποιοι αγνοούνται. 
- Καταστράφηκαν χωριά, τεράστιες πεδινές και ορεινές περιοχές.
- Χάθηκαν περιουσίες που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα πολλών συμπολιτών μας.
- Γέμισαν από νερά και λάσπη υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες.
- Χάθηκαν πολλά ζώα και άλλα κτηνοτροφικά και γεωργικά αγαθά από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. 
- Γκρεμίστηκαν γέφυρες και πέτρινα γιοφύρια και αποκλείστηκαν πολλές περιοχές, κωμοπόλεις, χωριά και αγροτικές συνοικίες. 
- Εξαφανίστηκαν επαρχιακοί δρόμοι και κόπηκε η επικοινωνία με χωριά και πόλεις. 
- Εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στα πλημμυρισμένα χωριά, στα σπίτια και στα υποστατικά τους
- Κυριάρχησε ο πανικός, η ταραχή, ο πόνος, το δάκρυ, η έλλειψη πόσιμου νερού και τροφής, αλλά και η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δυσκόλεψε τη ζωή μας.
- Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν.
- Οι εγκλωβισμένοι ασθενείς και ηλικιωμένοι δεν είχαν τρόπο να βρουν τους γιατρούς, και τα φάρμακά τους.
-Το νερό της βρύσης κρίθηκε ακατάλληλο για να πίνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι έτρεχαν -και συνεχίζουν να τρέχουν- για την ανεύρεση εμφιαλωμένου νερού.
- Κάποιοι καιροσκόποι μαγαζάτορες αύξησαν το εμφιαλωμένο νερό για να κερδίσουν κάτι παραπάνω,
εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την ταραχή των συνανθρώπων τους (Αυτή την καταγγελία την έκαναν παθόντες).  
- Οι ασθένειες από τα λιμνάζοντα ύδατα είναι μπροστά μας και θα πρέπει να λάβουν μέτρα οι αρμόδιες υπηρεσίες και όλοι οι άνθρωποι.
- Και πολλά άλλα που δεν είναι δυνατό να συμπεριληφθούν στο άρθρο μας.

* * * 

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι Κοινωνικές του δομές.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της καταστροφικής επέλασης της μεγάλης κακοκαιρίας: "Daniel" τα ζούμε κι εμείς οι άνθρωποι που διακονούμε στις Κοινωνικές Δομές του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".

- Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β) της Ι. Μητρ. Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", πλημμύρησε (το ισόγειο και η μεγάλη αυλή του) από νερό και λάσπη. Δυστυχώς, αυτή η κοινωνική δομή δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, για λίγες μέρες. Τη Δευτέρα το πρωί (9:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.) θα γίνει μια επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης όλων των άχρηστων ειδών (επίπλων, ενδυμάτων, υποδημάτων, χαρτοκιβωτίων, που ήταν έτοιμα για ανθρωπιστική αποστολή προς ενίσχυση των κρατουμένων γυναικών της φυλακής Ελαιώνα Θηβών κ.α.).
  ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΝΤΑΙ
Όσοι επιθυμούν να μας βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ (στον καθαρισμό των χώρων αυτών), τους παρακαλούμε να προσέλθουν στην Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, για να επιτευχθεί ο σκοπός μας, και να δώσουμε τη δυνατότητα και στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας να αναπληρώσουν όλα εκείνα που έχασαν.

- Το εργαστήριο ραπτικής και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" δεν επλήγησαν από τις πλημμύρες. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ....

- Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, στο Βόλο (Κ. Καρτάλη 152), δεν επλήγη. Λειτούργησε κανονικά και διένειμε οικονομικά βοηθήματα και διατακτικές για την προμήθεια τροφίμων (ΔΩΡΕΑΝ).

Από τη διακονία του Συλλόγου
1. Το Δ.Σ του Συλλόγου, ενίσχυσε οικονομικά μια νέα και άρρωστη γυναίκα που πλημμύρησε το υπόγειο διαμέρισμά της, το οποίο είχε επιπλώσει ο "Ε". Τις προσέφερε χρήματα και διατακτικές για αγορά τροφίμων. Αυτή η κυρία, τα βράδια διέμεινε σε παγκάκι ενός πάρκου της πόλης μας. Οι  εθελοντές του Γραφείου του "Ε" προσπάθησαν να την τακτοποιήσουν σε ξενοδοχείο, αλλά, δυστυχώς, και αυτοί οι χώροι φιλοξενίας δεν δεχόντουσαν πελάτες, λόγω έλλειψης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. 

2. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιγνατίου,  προσέφερε στον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" (Ε) και στο ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ (Φ.Τ.) του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, όπως στα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης Χριστού,  μια ποσότητα εμφιαλωμένου νερού.  

3. Άνθρωποι του "Ε" και του Φ.Τ. διένειμαν στις οικίες τους: τρόφιμα, κρέας και ζεστό φαγητό σε οικογένειες και πρόσωπα που έχρηζαν αμέσου ανάγκης. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες.

4. Όταν θα καθαριστούν οι χώροι του ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκιδίδου 10, στο Βόλο ), θα παραμένει ανοικτό για αρκετές ώρες την ημέρα, για να εξυπηρετεί όλους εκείνους τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας που θα ήθελαν να προμηθευτούν τα αναγκαία. Θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις. 

5. Το Δ.Σ. του "Ε",  θα συνεχίσει να στηρίζει ποικιλοτρόπως άπορες οικογένειες και πρόσωπα, όπως το κάνει εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. 

    ΦΩΤΟΓΤΡΑΦΙΚΑ
 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Δ.Α.Β.







Αγαπητοί μου συνεργάτες,  θερμά σας παρακαλώ,
να βοηθήσουμε όλοι στον καθαρισμό των χώρων και την τακτοποίηση των ενδυμάτων,
 για να επαναφέρουμε και πάλι την ωραία εικόνα του ανακαινισμένου ΚΕ.Δ.Α.Β. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιερεύς π. Θεόδωρος Μπατάκας


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου