menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Αποστολή βοήθειας για την ενίσχυση 750 φυλακισμένων.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι εθελοντές-συνεργάτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Παράρτημα του "Ε", πραγματοποίησαν σήμερα (19/10/2023) το πρωί μια ακόμη μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των 750 κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων. 

Σ' όλους τους χώρους κράτησης (φυλακές και κρατητήρια) της πατρίδας μας υπάχρει μεγάλη ανάγκη για στήριξη των απόρων από την ελεύθερη κοινωνία.  Δυστυχώς, κυριαρχεί, μεταξύ των άλλων, και η ανέχεια σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης. Όσοι φυλακισμένοι έχουν συγγενείς και φίλους στη ελεύθερη κοινωνία και δείχνουν έμπρακτα  το ενδιαφέρον τους (επισκέψεις στη φυλακή, αποστολή χρημάτων και ειδών προσωπικής ανάγκης), δεν έχουν ανάγκη από την Πολιτεία και τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας μας για όσα χρειάζονται.

Κι όμως, υπάρχουν φυλακισμένοι και φυλακισμένες που δεν έχουν συγγενείς και φίλους για να τους συνδράμουν και να τους στηρίξουν. Πολλοί είναι αλλοδαποί (πρόσφυγες και μετανάστες), άλλοι δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον (κυρίως συγγενείς), μερικοί είναι ανεπιθύμητοι στους οικείους τους, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς τους, και οι περισσότεροι είναι άποροι και πάμφτωχοι. Σας πληροφορούμε πως το 60% των κρατουμένων είναι μόνοι, άποροι και εγκαταλελειμμένοι.
 
Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι, είναι αδελφοί μας και πλάσματα του Θεού. Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι συνεργάτες του, που εκπροσωπούν την τοπική μας Εκκλησία σ' αυτούς τους ευαίσθητους χώρους, εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια κάνουν πολλές προσπάθειες για να καλύψουν αυτά τα κενά. Προηγούνται οι τοπικές μας φυλακές και τα κρατητήρια  και ακολουθούν όλοι οι χώροι κράτησης της Πατρίδας μας (φυλακές, κρατητήρια, χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κ.α.).

Σήμερα (19/10), δύο εθελοντές του ΚΕ.Δ.Α.Β. μετέφεραν με φορτηγό της Ι.Μ.Δ.  μια μεγάλη ποσότητα αναγκαίων ειδών για τους 750 και πλέον φυλακισμένους άνδρες του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων. Παρέδωσαν στην κοινωνική υπηρεσία της φυλακής την έμπρακτη αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας, δια του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ":
  • 53 χαρτοκιβώτια με ενδύματα,
  • δεκάδες κουβέρτες,
  • σεντόνια,
  • μπουφάν
  • μαξιλάρια,
  • πετσέτες
  • υποκάμισα κ.α. 
Όλα τα είδη είναι προσφορές των συμπολιτών μας, τις οποίες συλλέγουμε στο ΚΕ.Δ.Α.Β. και στη συνέχεια τις διανέμουμε ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε διάφορες Κοινωνικές Υπηρεσίες και σε οικογένειες που μας επισκέπτονται στην οδό Θουκυδίδου 10, στο Βόλο τηλέφωνο 2421310021. 

Με τη χάρη του Θεού 
και την αγάπη των συμπολιτών μας 
θα συνεχίσουμε αυτές τις αποστολές.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου