menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

"Ρε, πάρε τον παπά..."

Ένας ηλικιωμένος κληρικός βάδιζε σε κάποιον κεντρικό δρόμο της πόλης του Βόλου. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μια ομάδα εφήβων (14 και 15 ετών) προσπέρασε τον ιερέα και άμεσα άρχισαν να χασκογελούν κτυπώντας ο ένας τον άλλος: 

-Ρε, πάρε τον παπά...."

Ο κληρικός, έσκυψε το κεφάλι του και στενοχωρημένος συνέχισε τον δρόμο του.  Η στεναχώρια του δεν είχε σχέση με την προσβολή που δέχτηκε. Όχι,... Σκεφτότανε αυτά τα παιδιά που δεν είχαν σεβασμό προς το ιερό πρόσωπο ενός λειτουργού.  Αλλά ποιος να τους διδάξει την ευγένεια και το σεβασμό προς κάθε πρόσωπο; 

-Μήπως οι γονείς; 
Μα, αυτοί, όπως λένε,  έχουν δουλειές. Τα παιδιά τρέχουν να γεμίσουν το εγκέφαλό τους με γράμματα και αφήνουν την ψυχή τους απαίδευτη και πεινασμένη. Άλλωστε, έτσι καθοδηγούνται από τους γονείς τους. 

-Μήπως οι δάσκαλοι; 
Μα, οι εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι, ασχολούνται μόνο με το περιεχόμενο των σχολικών τους βιβλίων. Κι αν βρεθεί κάποιος θεοφοβούμενος δάσκαλος και μιλήσει στους μαθητές του διακριτικά για το Ευαγγέλιο και τις χριστιανικές αρετές, τότε υπάρχει φόβος να βρεθεί κατηγορούμενος. 

-Μήπως ο ιερεύς:
Μα, που να συναντήσει τα παιδιά για να τους διδάξει τα της πίστεως και της χριστιανικής ζωής; Τα παιδιά δεν εκκλησιάζονται, αφού και οι γονείς δεν το θεωρούν αναγκαίο. Έχουν προτεραιότητα τα φροντιστήρια, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα γήπεδα, οι εκδρομές κ.α. Τα κατηχητικά μαραζώνουν, αφού ελάχιστα παιδιά προσέρχονται, και αυτό, διότι οι γονείς δεν επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους  στα σχολεία της Εκκλησίας μας. 

 Μήπως δεν έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Εκκλησίας; ίσως, αλλά....

Κι εφ' όσον έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μην περιμένουμε τα παιδιά μας να γίνουν καλοί χριστιανοί. Όσο περνούν τα χρόνια, θα βλέπουμε πολλές αλλαγές στη ζωή των σύγχρονων χριστιανών.  Δυστυχώς, μικροί και μεγάλοι έχουν πια ξένα πρότυπα προς την Ελληνορθόδοξη παράδοση μας.  

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι άνθρωποι του Θεού που μας δίνουν ελπίδα....

ΠΡΟΣΟΧΗ, 
ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΜΟΥ ΦΊΛΟΙ.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.
ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΉΣΟΥΜΕ 
ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 

...............................................................................
Πηγή της φωτογραφίας: https://www.dinfo.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου