menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Αγαπούμε τα ζώα, αλλά.....

Προ ημερών, αναρτήσαμε άρθρο-έκκληση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" με τίτλο: "Παιδιά, μας ακούει κανείς....".  Το άρθρο, συνοδεύεται από δύο όμορφες και συμβολικές  φωτογραφίες. Η μία παρουσιάζει  ένα πουλάκι να τρώει ψίχουλα από  την παλάμη ενός ανθρώπου και  η δεύτερη παρουσιάζει 2 μικρά συμπαθέστατα σκυλάκια. Κάτω δε από τις φωτογραφίες σημειώσαμε τα εξής: "Τα τελευταία χρόνια, τα ζώα τυγχάνουν περισσότερης φροντίδας από τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας. Το θεάρεστο είναι ν' ασχοληθούμε και με τους "ελάχιστους αδελφούς του Κυρίου μας Ιησού Χριστού". 

Αυτά τα λόγια εκφράζουν την εμπειρία πολλών εξ ημών που ασχολούμαστε με τη ζωή των συνανθρώπων μας. Αυτή τη διαπίστωση την διαβάζουμε και την ακούμε καθημερινά. Το σχόλιό μας δεν κρύβει καμμιά αντιπάθεια και καμμιά μομφή εναντίον των φιλόζωων που φροντίζουν τα ζώα, ως πλάσματα του Θεού. Οι θεοφόροι πατέρες της Εκκλησίας μας λένε το εξής: "Όποιοι δεν αγαπούν τα ζώα -ως πλάσματα του Θεού- δεν μπορούν να αγαπήσουν ούτε τους ανθρώπους".

Όμως, και στο θέμα αυτό, έχει αναπτυχθεί μια παθολογία που δεν πρέπει να την κρύβουμε. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν αγαπούν με απλότητα τα ζώα, αλλά τα λατρεύουν. Αυτό φαίνεται και από τις εκδηλώσεις τους. Στη γειτονιά μας ή στην κοινότητά μας ή στην πόλη μας, υπάρχουν πεινασμένοι, άστεγοι και αναγκεμένοι  άνθρωποι, που ζητούν βοήθεια και άμεση συμπαράσταση από μας. Δυστυχώς, λίγοι ενδιαφέρονται γι' αυτούς. Πόσοι κινητοποιήθηκαν π.χ. για να στηρίξουν πρακτικά τους άστεγους ή να βοηθήσουν έναν φορέα που αγωνίζεται δεκαετίες γι' αυτούς; Για τα ζώα, τα πλάσματα του Θεού, γίνονται πάρα πολλά, ενώ για τους ελάχιστους αδελφούς μας πάρα πολύ λίγα. 

Τα γράφουμε όλα αυτά ως απάντηση στο σχόλιο ενός ανωνύμου συνανθρώπους μας  που διαφωνεί μαζί μας. Εμείς τον ευχαριστούμε που μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξουμε ορθόδοξα και ρεαλιστικά το θέμα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ του ανωνύμου φίλου μας: 
"Όσοι αγαπούν το Χριστό, αγαπούν όλα τα πλάσματα Του που Εκείνος δημιούργησε. Δεν συμφωνώ καθόλου με τον συγκρητισμό της ευζωίας των ζώων με την ευζωία και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας".

Τα σχόλια δικά σας. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου