menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα… οικογένειας από ζωγραφιά 7χρονης (Εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ")


Η κίνηση που συγκλόνισε τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα για τη σημασία του θεσμού


Με μία καρδιά για σώμα της μητέρας, έναν σταυρό για το σώμα του πατέρα και ζωηρά χρώματα για να περιγράψει την ίδια και τον μικρότερο αδερφό της αποφάσισε να ζωγραφίσει μία 7χρονη την οικογένειά της.

Η ζωγραφιά συγκίνησε και συγκλόνισε τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα που βρέθηκε στα γενέθλια της μικρής Κυριακής και έγινε ο ίδιος αποδέκτης του ξεχωριστού αυτού δώρου.

«Παππούλη αυτό το έκανα για σένα», είπε η μικρή Κυριακή, δίνοντας τη ζωγραφιά που επιμελήθηκε μόνη της, όταν όλοι διασκέδαζαν κατά την οικογενειακή σύναξη με αφορμή τα έβδομα γενέθλιά της.

Με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, ο πατήρ Θεόδωρος Μπατάκας κοινοποίησε τη ζωγραφιά της νεαρής κοπέλας, θέλοντας να δείξει στον κόσμο πώς αντιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά την έννοια της οικογένειας.

«Πριν αναχωρήσω, έρχεται η μικρούλα δειλά – δειλά κοντά μου και μου βάζει στο χέρι μια υπέροχη ζωγραφιά που την είχε φιλοτεχνήσει λίγο πριν. Όπως μου είπε, την είχε δημιουργήσει μόνο για μένα. Όταν την είδα με προσοχή διεπίστωσα πως αυτή η παιδική ζωγραφιά έκρυβε ένα σπουδαίο και επίκαιρο θέμα, την οικογένεια» αναφέρει ο πατήρ Θεόδωρος και συνεχίζει «είναι συγκλονιστικό το πώς ένα μικρό κορίτσι, που δεν έχει ιδέα για νομοσχέδια και πολιτικές συζητήσεις κατάφερε να δημιουργήσει κάτι τόσο επίκαιρο. Με το παιδικό και αγνό της μυαλουδάκι ζωγράφισε αυτό που ονειρευότανε, μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον πατέρα, τη μητέρα και τα παιδιά. Όλοι χαμογελούν και είναι ευτυχισμένοι» εξηγεί ο κ. Μπατάκας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν από ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, γνωρίζουν όμως την παραδοσιακή οικογένεια που ονειρεύονται. «Ακόμη και αν ήταν παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, πάλι ίδια θα ήταν η ζωγραφιά της. Γιατί τα παιδιά ζωγραφίζουν αυτό που ονειρεύονται. Συναναστρέφομαι με δεκάδες παιδιά από διαφορετικούς τύπους οικογενειών και όλα στο μυαλό τους έχουν την οικογένεια με μαμά, μπαμπά και αδέρφια» εξηγεί.

Με αφορμή την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πατήρ Θεόδωρος δηλώνει θλιμμένος. «Είχα δηλώσει και εγώ, προσωπικά, την αντίθεση μου, αλλά και η εκκλησία. Δεν το θέλαμε αυτό το νομοσχέδιο, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Η εκκλησία δεν νομοθετεί, αλλά έχει άποψη» συμπληρώνει ο κ. Μπατάκας.

«Αυτή η παιδική ζωγραφιά αφιερώνεται εξαιρετικά, σ’ όλους εκείνους που θέλουν την οικογένεια όπως την ευλόγησε ο Θεός και η εκκλησία και όπως τη θέλουν τα παιδιά μας, που είναι η ελπίδα του αύριο» είναι το μήνυμα του κ. Μπατάκα.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1046449/minyma-oikogeneias-apo-zografia-7chronis/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου