menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

"...τιμώντας τη μεγάλη αξία του Εθελοντισμού και την κολοσσιαία προσφορά του «Εσταυρωμένου».." (Η μεγάλη γιορτή του "Ε" - 3/6/2024)

Για μία ακόμη φορά οι κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας συντόνισαν τις προσπάθειές τους και, τιμώντας τη μεγάλη αξία του Εθελοντισμού και την κολοσσιαία προσφορά του «Εσταυρωμένου» εντός και εκτός Ελλάδος, ενώθηκαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης "Α Ν Ο Ι Γ Ο Ν Τ Α Σ  Τ Α  Κ Ε Λ Λ Ι Α" για τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ των νέων εγκαταστάσεων των Κοινωνικών Δομών και του νέου ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ του Συλλόγου.

Χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 7η απογευματινή στο ΚΕ.Δ.Α.Β. - Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, έναντι ΙΚΑ και Σιδηροδρομικού Σταθμού, το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου, οι καλλιτέχνες Μεργιαλής Νίκος και Θάνος Τάσος, , ο ηχολήπτης μας κ. Ηλίας Πούλιος, τα μέλη της Διακονίας παρουσίασαν  στους εκπροσώπους της Τοπικής Εκκλησίας, υπηρεσιών και φορέων της περιοχής μας, ένα συγκινητικό πρόγραμμα, όπου αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και της αποδοχής του «Άλλου».

Η εκδήλωση άρχισε με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού των εγκαινίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και τους σεβαστούς Πατέρες, και την ξενάγησή τους στους χώρους της Δομής. Ακολούθως, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, η ψυχή του Συλλόγου και ο αληθινός θεμελιωτής και στυλοβάτης του μεγαλειώδους αυτού έργου, που παρακολουθεί έκθαμβη η κοινωνία της πόλης μας 29 χρόνια τώρα, περιέγραψε αδρομερώς την πορεία του μέσα στον χρόνο. Κείμενα σχετικά με την αξία του Εθελοντισμού, την πλούσια εκδοτική δημιουργία του Συλλόγου και τις μαρτυρίες εγκλείστων στα καταστήματα Κράτησης της χώρας, ανέγνωσαν οι μαθήτριες  Σκολαρίκη Αναστασία, Τσάμη Μαρία, Σπανοδήμου Απωλλίνα, Ζαχαρού Αριστέα, Πρίφτι Χριστίνα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη μουσική συμβολή των καλλιτεχνών και των παιδιών, που χειροκροτήθηκαν θερμά από το πολυπληθές κοινό.

Οι καθημερινές πιστοποιήσεις της απήχησης του φιλανθρωπικού έργου και της χρησιμότητας των παρεμβάσεών του «Ε» που λαμβάνει πλέον πανταχόθεν, οι «έξωθεν καλές μαρτυρίες» από ιδιώτες, επωνύμους και ανωνύμους, αλλά και φορείς-πυλώνες πολλαπλής ωφελιμότητας στη δημόσια ευταξία και ασφάλεια, ενθαρρύνουν το Δ.Σ και τους δεκάδες εθελοντές του, και χαρίζουν ηθική δικαίωση. Όλη αυτή η εξέχουσα διακονία εργάζεται με σεμνοπρέπεια και διακριτικότητα, προλαμβάνοντας κάθε εκδηλούμενη κοινωνική ανάγκη, σε έναν αγώνα ταχύτητας έμπονο και επώδυνο, με πολλές βραβεύσεις και επαίνους.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας στις δράσεις μας και σας υποσχόμαστε πολλές εκπλήξεις για το μέλλον. Οι φίλοι «Ε» του είναι ο πιο μεγάλος θησαυρός του και η προσφορά σας ανεκτίμητη.

















▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου