menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Εκδόθηκε από το Σύλλογο βιβλίο για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑ (κείμενα του κ. Γιάννη Δ.Πατρίκου)


Το οπισθόφυλλο εικονίζει  την "ΑΡΓΩ" στο λιμανάκι του Αη -Γιάννη και το εξώφυλλο την Εικόνα της Παναγίας

* * * 
Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη εκδοτική δημιουργία: βιβλία (πνευματικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, παιδικά (με ιστορίες και παραμύθια), εκκλησιαστικά (για κληρικούς και ιεροψάλτες) κ.α.), έντυπα, εικόνες, καρτ-ποστάλ και ψηφιακούς δίσκους (ντοκιμαντέρ,  τραγούδια και κείμενα του Ευαγγελίου κ.α.). 

Η τελευταία έκδοση, που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, έχει σχέση με ένα ενδιαφέρον βιβλίο, του κ. Γιάννη Δ. Πατρίκου, Φιλολόγου και Λυκειάρχου ε.τ., το οποίο είναι αφιερωμένο με σεβασμό στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑ. Ο συγγραφέας παρουσιάζει μ' έναν υπέροχο τρόπο: την ιστορία του νησιού Παλαιά Τρίκερι, την θαυματουργική εύρεση της εικόνας της Παναγίας, την ιστορία του Μοναστηριού της Ευαγγελίστριας και καταθέτει πολλά άγνωστα (μέχρι σήμερα) στοιχεία, τα οποία ανακάλυψε ερευνώντας πολλά συγγράμματα παλαιοτέρων και νεωτέρων ερευνητών. 

Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", συμμετέχει ενεργά στις επετειακές εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας, για τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Φανερούσας ή Φανερωμένης ή Τρικεριώτισσας  (1825-2025), η οποία είναι αποθησαυρισμένη στο Μοναστήρι της, στο Νησί Τρικέρων. Μέλη και συνεργάτες του Συλλόγου πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή (04/09) στο ευλογημένη νησί της Παναγίας και προσέφεραν, εκ μέρους του Δ.Σ.,  210 αντίτυπα του νεοεκδοθέντος βιβλίου: ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑ .

 Το βιβλίο διατίθεται στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Νησίδος Τρικέρων και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου. 
π. Θ. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου