menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026

Πανηγυρίζει η Παναγία των Τρικέρων (ΕΦΗΜ "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ")

Πλήθος πιστών αναμένεται να φέτος να βρεθεί στο ιστορικό μοναστήρι για να πανηγυρίσει την εύρεση της θαυματουργής εικόνας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστεί και φέτος η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας των Τρικέρων, στη νήσο Παλαιό Τρίκερι.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026, με τη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεστεί μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, υπό τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Μήλτο.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Μήλτου.

Τα δρομολόγια των πλοίων

Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών έχουν προγραμματιστεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου δρομολόγια προς το Παλαιό Τρίκερι:

  • Βόλος: αναχώρηση 16:00 – επιστροφή 23:15
  • Αγριά: αναχώρηση 16:00 – επιστροφή 23:15
  • Καλά Νερά: αναχώρηση 16:40 – επιστροφή 23:15
  • Αχίλλειο: αναχώρηση 19:00 – επιστροφή 23:15
  • Πηγάδι: αναχώρηση 19:15 – επιστροφή 23:15

Η πανήγυρη αποτελεί κάθε χρόνο σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για την περιοχή, προσελκύοντας πλήθος προσκυνητών που συρρέουν στο Παλαιό Τρίκερι για να τιμήσουν την Παναγία των Τρικέρων.

ΠΗΓΗ:https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1363237/panigyrizei-i-panagia-ton-trikeron-ta-dromologia-ton-ploion-gia-tin-panigyri-stis-9-kai-10-septemvrioy/


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου