menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝ. ΒΟΗΘΕΙΩΝ "Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ" ΩΣ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 7,00 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ». Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Ιγνάτιος, μετά την ακολουθία του Εσπερινού. Συμμετείχαν στην εκδήλωση κληρικοί, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, μέλη της Διαχ/κής επιτροπής του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Εφραίμ, Παϊσίου και Πορφυρίου, εθελοντές της Διακονίας και πολλοί πιστοί.

Προσλαλιά
του Πρωτοπρ. Θεοδώρου Μπατάκα,
Προέδρου του Δ.Σ. του Σ. Σ. Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»
κατά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την 10η Μαΐου 2011

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Με τη χάρη του Θεού, τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Ιγνατίου, την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ », την συνεργασία του αιδεσιμωτάτου Προέδρου και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Εφραίμ, Πορφυρίου & Παϊσίου και με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των εθελοντών μας, επαναλειτούργησε ο Σ.Π.Κ.Β. της Ι. Μ. Δημητριάδος με την επωνυμία «ΔΙΑΚΟΝΙΑ».
Προ ενός έτους, ακριβώς, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος πρότεινε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας να αναλάβει την ευθύνη της επαναλειτουργίας του Σ.Π.Κ.Β. της Ι.Μ.Δ. με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση της υπάρχουσας κτιριακής υποδομής, την οργάνωση της υπηρεσίας του Σταθμού, την εξυπηρέτηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής μας Εκκλησίας και την συμπαράσταση των αναξιοπαθούντων αδελφών μας.
Το Δ. Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», αποδέχτηκε την πρόταση της Τοπικής μας Εκκλησίας και ανέλαβε την ευθύνη της λειτουργίας του Σταθμού. Κι έτσι, από τον Ιανουάριο του 2011 η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» λειτουργεί ως Παράρτημα του Συλλόγου, με την βοήθεια και συνεργασία των παλαιών εθελοντών του Σ.Π.Κ.Β. της Μητροπόλεώς μας και των εθελοντών του Συλλόγου μας.
Σήμερα, με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας, «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», ξεκινά και επισήμως το έργο της που είναι η συμπαράσταση και η διακονία του ελαχίστου αδελφού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όποιος κι αν είναι αυτός. «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», στηρίζει τις άπορες οικογένειες, τους κρατουμένους των δύο φυλακών και των κρατητηρίων του Νομού μας, τους τροφίμους των ιδρυμάτων της περιοχής μας, τους μετανάστες, τους αστέγους και κάθε άλλο συνάνθρωπο που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη που η αγάπη των συμπολιτών μας προσφέρει.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
«Η Διακονία», λειτουργεί καθημερινά από τις 8, 30 π.μ. το πρωΐ μέχρι τις 12,30 μ. μ. το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας. Υπεύθυνος για τις ώρες αυτές είναι ο κ. Πανταζής Γερμάνης, ο οποίος δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας και ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για όλα τα θέματα λειτουργίας της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ».
Για την εξυπηρέτηση, όμως, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των φυλακών, των Αστυν. Τμημάτων, των Ιδρυμάτων και των απόρων αδελφών μας, η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» λειτουργεί κατά το εξής πρόγραμμα:
 Την ΔΕΥΤΕΡΑ το απόγευμα 4,30 μ.μ. έως 6,30 μ.μ.
 Την ΤΕΤΑΡΤΗ το πρωΐ 10,00 π.μ. έως 12,00 μ. & το απόγευμα 4,30 μ.μ. έως 6,30 μ.μ.
 Και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το πρωΐ 10,00 π.μ. έως 12,00 μ.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσει η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», σε καθημερινή βάση και για τους απόρους αδελφού μας. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί και από την προσέλευση νέων εθελοντών και εθελοντριών που θα πλαισιώσουν και θα ενισχύσουν με την παρουσία τους και αυτό το εκκλησιαστικό έργο της Τοπικής μα Εκκλησίας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός, θα ανάψει το ζήλο και σε άλλους αδελφούς.
Σήμερα, η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» λειτουργεί με είκοσι (20) μόνο εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσφορά τους και τους κόπους τους. Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι αδελφοί.

ΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ.
Η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», δέχεται τα εξής είδη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση:

 ΕΝΔΥΜΑΤΑ,
για όλες τις ηλικίες, καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση. Για να γίνουν δεκτά και στη συνέχεια να δοθούν στα χέρια των απόρων αδελφών μας, πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα.
 ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ,
καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, καθαρά και βαμμένα.
 ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ,
όπως κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες και υπνόσακους, καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση. Για να γίνουν δεκτά πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα
 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,
όπως κρέας, ψάρια, λαχανικά κ. α. διότι η ΔΙΑΚΟΝΙΑ διαθέτει την ανάλογη υποδομή.
 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ παντός τύπου.
 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,
όπως βρεφικό γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ και κρέμες.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Όλα αυτά τα είδη, τα προσφέρουμε με χαρά στους απόρους αδελφούς μας, εφ’ όσον, βέβαια, υπάρχουν στη «ΔΙΑΚΟΝΙΑ». Αυτό εξαρτάται από τις προσφορές των συμπολιτών μας. Η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» δεν έχει την δυνατότητα να αγοράζει όλα αυτά τα είδη. Λειτουργεί και προσφέρει ανάλογα με τις προσφορές.
Οι άποροι, που επιθυμούν να προμηθευτούν κάποια από τα είδη που διαθέτει η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους ένα έντυπο που μπορούν να το προμηθευτούν: από την ενορία τους, από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας της Ι. Μ. Δημητριάδος, που εδρεύει στο Πνευμ. Κέντρο της Ι.Μ.Δ. και από τον Σ.Σ.Κ. « Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Αυτή η προϋπόθεση κρίθηκε ως αναγκαία για να υπάρχει μια τάξη στη λειτουργία του Σταθμού.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.
Η διακονία των εθελοντών μας γίνεται πολύ δύσκολη και επίπονη, εξ΄ αιτίας κάποιων εκ των συμπολιτών μας, οι οποίοι, χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας, εγκαταλείπουν έξω από την είσοδο «της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» μεγάλες ποσότητες φθαρμένων, ακάθαρτων και παλαιών ενδυμάτων, αλλά και πολλών άλλων ειδών.
Αυτό δεν είναι ελεημοσύνη… Οι άποροι αδελφοί μας έχουν και αυτοί αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να τους εξυπηρετούμε με ευγένεια, διάκριση, καλοσύνη και αρχοντιά. Τα είδη που θα παραλαμβάνουν από τα χέρια των εκπροσώπων της Τοπικής μας Εκκλησίας θα πρέπει να είναι καθαρά για να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα.
Προς διευκόλυνση και πολλών άλλων εμπερίστατων αδελφών, αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε, άπαξ της εβδομάδος, μία έκθεση με διάφορα είδη, που θα πλεονάζουν στη «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», για να προσέρχονται ελεύθερα οι ενδιαφερόμενοι και να λαμβάνουν τα αναγκαία. Ευχηθείτε να επιτύχουμε και αυτού του στόχου.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου