menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΤΑΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ. Σ. ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Σάββατο 17η Δεκεμβρίου 2011
Εκδήλωση του Συλλόγου για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ»
στο Πνευμ. Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος

Ομιλία
Του Ιερέως π. Θεοδώρου Μπατάκα,
Προέδρου του Σ. Σ. Κ. « Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ »
και Υπευθύνου του τομέα Μερίμνης Φυλακών της Ι. Μ. Δημητριάδος

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί ,
 Εκ μέρους του Δ. Σ. του Σ. Σ. Κ «Ο Εσταυρωμένος» σας καλωσορίζουμε στην 16η ετήσια εκδήλωσή μας που πραγματοποιείται στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για την ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ και σας ευχαριστούμε για την σημερινή προσέλευσή σας, αλλά και για την αγάπη και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη διακονία μας.
 Το Δ. Σ. του Σ,. από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του, ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ. Κατά την ημέρα αυτή, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου που θεωρείται προστάτης των κρατουμένων. Γι’ αυτό και σε κάθε φυλακή της πατρίδος μας υπάρχει ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου. Αυτή την ημέρα επιλέξαμε και την αφιερώσαμε στον φυλακισμένο.
 Το Ευαγγέλιο μας διδάσκει πως και ο φυλακισμένος, όσο κι αν εγκλημάτησε, δεν παύει να είναι εικόνα του Θεού. Θεωρείται αδελφός Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κατ΄ επέκταση και δικός μας αδελφός. Εκείνος είπε: «Ήμουν στη φυλακή και με επισκεφθήκατε». Όπως επίσης και το «ήμουν στη φυλακή και δεν με επισκεφθήκατε». Μας προέτρεψε, δηλαδή, να βλέπουμε στο πρόσωπο και του κρατουμένου τον Ίδιο τον Κύριο. Κι έτσι, επισκεπτόμενοι και διακονώντας τον έγκλειστο συνάνθρωπο, ουσιαστικά επισκεπτόμαστε και διακονούμε τον ίδιο τον Κύριο. Όλοι γνωρίζουμε πως θα κριθούμε κατά την Β΄ Παρουσία του Κυρίου μας και για την στάση μας απέναντι στον φυλακισμένο.
 Αυτός ο λόγος του Χριστού, οδήγησε τα 21 ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας, πριν από δεκάξι χρόνια στην απόφαση να ιδρύσουν τον Σύλλογο. Η δραστηριότητά του άρχισε το φθινόπωρο του 1995. και τον Ιούλιο του1996 έλαβε και νομική υπόσταση. Αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία και την Εκκλησία ως εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό σωματείο, ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» με έδρα την πόλη του Βόλου και ακτίνα δράσεως τα όρια του Νομού Μαγνησίας.
 Σήμερα, σεβαστοί μας πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, είναι η «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» και καλούμαστε να στρέφουμε τον νού και την καρδιά μας προς εκείνον τον συνάνθρωπο που βρίσκεται στη φυλακή ή σε κάποιο κρατητήριο, διότι, όπως τονίζεται από τους αρμοδίους, οι πράξεις του κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη ως αξιόποινες.
 Έχει όμως μεγάλη σημασία πως ο εγκλεισμός αυτός, για κάθε άνθρωπο, είναι μια δύσκολη και σκληρή δοκιμασία. Μαζί του υποφέρουν και τα μέλη της οικογενείας του που στερούνται για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύζυγο, τον πατέρα, τη μάνα, τον αδελφό και ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η δοκιμασία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν τα μέλη της οικογενείας του κρατουμένου δεν έχουν τους πόρους για να ζήσουν, να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά του. Οι περισσότερες οικογένειες των κρατουμένων βιώνουν τη φτώχια, περιθωριοποιούνται και αντιμετωπίζουν το ρατσισμό και τη σκληρότητα «της σύγχρονης και μάλιστα της ονομαζόμενης χριστιανικής κοινωνίας μας ».
 Ο φυλακισμένος, υποφέρει βιώνοντας τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αδιαφορία της κοινωνίας, την ανέχεια, την απελπισία, την απόγνωση και πολλές άλλες καταστάσεις, οι οποίες τον οδηγούν συχνά στο μίσος, στο θυμό, στην επιθετικότητα, στην εκδίκηση, στη βλασφημία, στην απιστία, στην παραβατηκότητα και σε άλλες ακραίες ενέργειες. Με τον τρόπο αυτό θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους εμάς που πολλές φορές παρακολουθούμε τη ζωή του, όπως παρακολουθούμε ένα σήριαλ στην τηλεόραση.
 Το ράψιμο των χειλέων του φυλακισμένου με σπάγκους και σύρματα, οι απόπειρες αυτοκτονίας, οι αυτοτραυματισμοί, το κόψιμο των φλεβών, η κατάποση καρφιών, κρυστάλλων, μπαταριών και ό,τι άλλο μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο, είναι ουσιαστικά μια «σιωπηλή κραυγή» του απελπισμένου με αποδέκτη την Πολιτεία, την Εκκλησία, την Οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία.
 Στους χώρους κράτησης, ο κρατούμενος, δοκιμάζεται « ψυχή τε και σώματι ». Προσπαθεί να επιβιώσει, ζώντας έγκλειστος μέσα σ’ ένα γκρίζο σκηνικό. Σήμερα, οι φυλακές είναι μια ωρολογιακή βόμβα, που από στιγμή σε στιγμή μπορεί να εκραγεί με σοβαρά αποτελέσματα. Οι συνθήκες κράτησης είναι τριτοκοσμικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων των τοπικών φυλακών και των συνεργατών τους. Οι φυλακές κατά κανόνα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι «αποθήκες, μέσα στις οποίες στοιβάζεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων», για να κοιμούμαστε όλοι εμείς ήσυχοι.
 Όλοι εμείς, οι ιερείς και οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» κραυγάζουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως ο σωφρονισμός του κρατουμένου είναι «ένα άπιαστο όνειρο», διότι όλα τα προγράμματα, όσο σύγχρονα κι αν είναι, χωρίς τη χάρη του Θεού δεν μπορούν να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα. Μόνο η χάρη του Θεού μπορεί να αλλοιώσει εσωτερικά τον άνθρωπο. Ναι, αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί. Η χάρη του Θεού, όταν επισκεφθεί τον άνθρωπο, σ΄ όποια κατάσταση κι αν τον βρει και σε οποιοδήποτε χώρο κι αν τον συναντήσει, θα μαλακώσει την ψυχή του, θα τον παρηγορήσει, θα τον ειρηνεύσει, θα τον οδηγήσει στην μετάνοια και τη σωτηρία.
 Και ο Σύλλογός μας μεταξύ των άλλων έχει κι αυτόν τον στόχο: Να μεταφέρει στους απαράκλητους χώρους της φυλακής τη Χάρη και την ευλογία του Θεού με την τέλεση της θ. λειτουργίας και των άλλων ιερών ακολουθιών, το λόγο του Θεού και την έμπρακτη αγάπη, Αυτά τα σωτήρια μηνύματα, της πίστεως, της αγάπης, της μετάνοιας και του εσωτερικού αγώνα, μεταφέρουν όλοι όσοι διακονούν τον κρατούμενο σε όλους τους χώρους κράτησης, κληρικοί και λαϊκοί, απεσταλμένοι της μητέρας Εκκλησίας.
 Η τοπική μας Εκκλησία δεν έπαψε ποτέ να εκδηλώνει την ποιμαντική της φροντίδα και προς τους κρατουμένους των δυο φυλακών του Νομού μας, των κρατητηρίων και όπου αλλού κρατείται έστω και ένας αδελφός. Αυτό αποδεικνύεται από την ποιμαντική δραστηριότητα των εννέα (9) εντεταλμένων ιερέων και των εθελοντών του Συλλόγου μας, οι οποίοι διακονούν αθόρυβα και διακριτικά αναπτύσσοντας μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα.
 Καρπός της αγάπης των ανθρώπων της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον κρατούμενο συνάνθρωπό μας είναι και « Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ », ο οποίος έχει ανοίξει την αγκαλιά του και σε άλλες ομάδες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως είναι: οι κρατούμενοι, οι αποφυλακισθέντες, τα μέλη των απόρων οικογενειών τους, οι τρόφιμοι δυο Ιδρυμάτων, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι κακοποιημένες γυναίκες, οι φυγόποινοι, οι άστεγοι κ.ά.
Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ με τους εθελοντές του διακονεί:
1. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Συλλόγου μας.
2. Στον ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ».
3. Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στον Αλμυρό «ΚΑΤΑΦΥΓΗ»
4. Στις δυο φυλακές και στα 5 κρατητήρια της περιοχής μας
5. Στο ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ.
6. Στη ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ.
7. Στους 4 Ξενώνες του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ
8. Στους χώρους που καταφεύγουν οι άστεγοι.
9. Στα αστυνομικά τμήματα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου
10. στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες για την τακτοποίηση διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν τους συνανθρώπους μας που καλούμαστε να βοηθήσουμε.
11. Και όπου αλλού κληθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
1. Μηνιαία τακτικά και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα
2. Τακτικές και έκτακτες προσφορές σε διάφορα είδη ένδυσης, υπόδησης, ατομικής καθαριότητος, σχολικά είδη κ.α. στις δύο φύλακες. Φάρμακα, ενδύματα, υποδήματα, είδη καθαριότητος, σχολικά είδη και άλλα, σε οικογένειες και πρόσωπα.
3. Πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις στις φυλακές και τα ιδρύματα.
4. Βραβεύει τους επιμελέστερους κρατουμένους μαθητές.
5. Στηρίζει οικονομικά, υλικά και ηθικά τα σχολεία των φυλακών.
6. Αγοράζει καλλιτεχνικά έργα των κρατουμένων και των αποφυλακισμένων προς οικονομική στήριξη των οικογενειών τους.
7. Πραγματοποιεί διακανονισμούς διαφόρων χρεών, κρατουμένων, των αποφυλακισθέντων και των μελών των οικογενειών αυτών, σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς
8. Πραγματοποιεί αποφυλακίσεις, με μικροποσά, και πληρώνει τα δικαστικά έξοδα κάποιων απόρων κρατουμένων και φυγόποινων, με πρόταση των κοινωνικών λειτουργών και άλλων δικαστικών φορέων.
9. Χρηματοδοτεί όλα τα προγράμματα που υλοποιούν οι εθελοντές κληρικοί στις τοπικές φυλακές και τα ιδρύματα.
10. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου αναλαμβάνουμε τον υδροχρωματισμό και των ελαιοχρωματισμό των κρατητηρίων της περιοχής. μας, προσφέροντας ημερομίσθια σε αποφυλακισθέντες και άλλους απόρους.
11. Στα κρατητήρια διαθέτουμε δικούς μας αποθηκευτικούς χώρους – ντουλάπες – με όλα τα αναγκαία είδη που χρειάζεται ο κρατούμενος και κατά καιρούς αλλάξαμε τα βρώμικα και ακατάλληλα στρώματά τους.
12. Υπάρχει ειδική μέριμνα για την αγιογράφηση και τη συντήρηση των Ιερών Ναών των φυλακών, αλλά και την δημιουργία μικρών ναών στους χώρους κράτησης, όπου δεν υπάρχουν.
13. Μετά από αίτημα αλλόθρησκων κρατουμένων, τους κατηχήσαμε και τους βαπτίσαμε με την πνευματική, οικονομική και υλική βοήθεια του Συλλόγου.
14. Προσφέρουμε στις φυλακές διάφορα βιβλία, το τετραμηνιαίο περιοδικό μας «ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ», ημερολόγια, σχολικά είδη κ.α
15. Πραγματοποιήσαμε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Βόλο, στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο, αλλά σε άλλες θεσσαλικές πόλεις και χωριά, για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σ και την προβολή του μηνύματός μας που είναι: «και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας ».
16. Ομάδα φοιτητών δημιουργεί κοσμήματα προς οικονομική στήριξη των προγραμμάτων του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ.
17. Πραγματοποιήσαμε εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και τριών DVD για την δημιουργία εσόδων και την προβολή πνευματικών μηνυμάτων.
18. Εκδώσαμε βιβλία με κείμενα μαθητών κρατουμένων του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου για να φθάσει η κραυγή τους πιο πέρα από τους τοίχους της φυλακής με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνία.
19. Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήσαμε και μια νέα έκδοση. Το νέο βιβλίο που εκδώσαμε έχει τίτλο «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΈΝΕΣ ΨΥΧΕΣ» και θα πωλείται προς 3,00 Ε έκαστο για την οικονομική στήριξη της οικογένειας μιας πρώην κρατουμένης, η οποία μας εμπιστεύτηκε το ημερολόγιο της κι εμείς το αξιοποιήσαμε. Σας προτρέπουμε να το αγοράσετε και να το διαβάσετε.
20. Ένα σπουδαίο εργαλείο ενημέρωσης της τοπικής μας κοινωνίας είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΟΡΘ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ», όπου φιλοξενείται η εβδομαδιαία μας Ραδιοφωνική εκπομπή: «ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΗΜΗΝ ΚΑ ΗΛΘΑΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ»,
21. Πραγματοποιήσαμε πέρυσι τον Νοέμβριο, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο ποιμαντικής και διακονίας φυλακών στο οποίο συμμετείχαν 80 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
22. Συμμετείχαμε, εφέτος τον Νοέμβριο και ως εισηγητές, στην Πανελλήνια Ημερίδα που πραγματοποίησε στην Αθήνα η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επι ειδικών θεμάτων και καταστάσεων για τους 100 και πλέον ιερείς που διακονούν στις φυλακές της πατρίδος μας. Ο Σύλλογός μας, προβλήθηκε και στο Συνέδριο αυτό, ως ένα επιτυχημένο μοντέλο οργανωμένης τοπικής διακονίας που θα πρέπει να αντιγράψουν όλες οι Μητροπόλεις της Ελλάδος.
23. Φιλοξενούμε καθημερινά, στους τέσσερις ξενώνες μας και σε ξενοδοχεία της πόλεως, άστεγες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια.

Βεβαίως, όλα αυτά που εν ολίγοις σας καταθέσαμε, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Υπάρχουν και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες που γίνονται μάρτυρες λίγοι άνθρωποι και ο Θεός. Πολλά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, αλλά πιστέψτε μας είναι πολύ σημαντικά διότι έχουν σχέση με το θαύμα του Θεού στην καθημερινή μας διακονία στην οποία συμπλέκονται: η χαρά με τη θλίψη, η αισιοδοξία με την απογοήτευση, οι επιτυχίες με τις αποτυχίες, το δάκρυ και το χαμόγελο, και μαζί μ’ όλα αυτά ομολογούμε πως κάνουμε και λάθη. Ίσως, και κάποιες στιγμές, λόγω των ευαίσθητων ισορροπιών της διακονίας μας, να αδικούμε και κάποιους.

Αλλά σήμερα, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, ήλθαμε σε τούτο τον φιλόξενο χώρο της Τοπικής μας Εκκλησίας για να χαρούμε και να καμαρώσουμε μια ομάδα μαθητών του Β΄ Γενικού Λυκείου, που μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Μαριάνθη Γάκη ανέλαβαν να παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με σκοπό να στηρίξουν, με το δικό τους τρόπο, την διακονία του «Ε». Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδηλώσεως θα ακούσετε σε λίγο από τους υπευθύνους του Β΄ Γενικού Λυκείου Βόλου.
Θα περιοριστώ να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες του Δ. Σ. του «Ε» προς κάποια πρόσωπα που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο για την πραγματοποίηση της σημερινής μας εκδηλώσεως.
1. Ευχαριστούμε τον Τριαδικό μας Θεό για τη χάρη, την ευλογία και τις πλούσιες δωρεές του.
2. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιγνάτιο για την αγάπη και το προσωπικό ενδιαφέρον που εκδηλώνει για την διακονία μας.
3. Τους οκτώ σεβαστούς πατέρες και αδελφούς που συνδιακονούμε με ενότητα και αγάπη σε όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής μας.
4. Ευχαριστούμε τους προϊσταμένους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους στα σωφρονιστικά καταστήματα, στην αστυνομία, το κεντρικό λιμεναρχείο, στα δικαστήρια, στα ιδρύματα, στις διάφορες υπηρεσίες του τόπου μας για την καλή συνεργασία και την αγάπη τους για τον «Ε».
5. Ευχαριστούμε θερμά και συνάμα συγχαίρουμε: τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή και τον σύλλογο των καθηγητών του Β΄ Γενικού Λυκείου Βόλου.
6. Ευχαριστούμε την Καθηγήτρια κ. Μαριάνθη Γάκη, που είναι η ψυχή της σημερινής εκδηλώσεως, για τους κόπους της και τη μεγάλη της προσπάθεια να θερμάνει τις καρδιές των μαθητών της.
7. Ευχαριστούμε την ομάδα των μαθητών του Β΄ Γενικού λυκείου Βόλου που αφιέρωσαν χρόνο, εργάστηκαν με ζήλο και προετοίμασαν την σημερινή μας εκδήλωση.
8. Ευχαριστούμε τον εθελοντή του «Ε» τον κ. Απόστολο Βαβύλη για τη δημιουργία της αφίσας και της ταινίας, που θα χαρούμε στην συνέχεια, καθώς και για τις πολύτιμες υπηρεσίες και προσφορές του στον Σύλλογό μας.
9. Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την δωρεάν έκδοση της αφίσας της εκδηλώσεως.
10. Ευχαριστούμε το Ανθοπωλείο «ΤΟΥΛΙΠΑ» για την χορήγηση των φυτών που κοσμούν την σκηνή.
11. Ευχαριστούμε τον κ. Κων/νο Αγάλο για την φωτογραφία που μας προσέφερε και κοσμεί το νεοεκδοθέν βιβλίο «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΈΝΕΣ ΨΥΧΕΣ», αλλά και τις σημερινές του υπηρεσίες με τη φωτογραφική του μηχανή.
12. Ευχαριστούμε τον Ρ/Σ της Τοπικής μας Εκκλησίας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» για την προβολή της διακονίας και των μηνυμάτων του «Ε».
13. Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Συλλόγου μας που εργάζονται αθόρυβα και ουσιαστικά σε όλους τους τομείς της διακονίας του «Ε».
14. Ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους, τους δωρητές, τους συνεργάτες μας σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιείται ο «Ε» και όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν ηθικά, ψυχολογικά, υλικά και οικονομικά για να έχουμε τη δυνατότητα και τούτη τη δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας να διακονούμε στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
15. Ευχαριστούμε και όλους εσάς, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και βρίσκεστε αυτή τη στιγμή κοντά μας για να δοξάσουμε το Θεό και να χαρούμε τις πλούσιες και μεγάλες του ευλογίες.
***
Ο Θεός και η Παναγία Μητέρα Του να είναι μαζί σας. Μην ξεχνάτε στην προσευχή σας τους εθελοντές του «Ε». Σας διαβεβαιώνουμε πως όλοι εμείς που διακονούμε στον «Ε» θα συνεχίσουμε το έργο που αναλάβαμε και σας καλούμε όλους να γίνεται συνεργοί με όποιο τρόπο μπορείτε. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Για το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»
Ο Πρόεδρος
Ιερεύς. π. Θεόδωρος Μπατάκας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου