menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" & "Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ", στην υπηρεσία των ενδεών αδελφών μας.


1.      Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»

       «Ο Εσταυρωμένος »,. ιδρύθηκε το 1995 ως μια εκκλησιαστική μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία: «Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος». Έδρα του έχει την πόλη του Βόλου και ακτίνα δράσεως τα όρια του Νομού Μαγνησίας. Είναι μη μία κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται επί δεκάξι (16) χρόνια κάτω από την σκέπη και την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας. Ενώ ξεκίνησε με σκοπό να βοηθήσει κυρίως τους κρατουμένους των δύο φυλακών της περιοχής, σταδιακά άνοιξε την αγκαλιά του και την μέριμνά του και σε άλλες ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας Κοινωνίας, όπως:: Κρατουμένους, Αποφυλακισθέντες, Φυγόποινους,  Μετανάστες,  Πρόσφυγες,  Αστέγους, Τροφίμους των δύο  Ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Τσιγγάνους, κακοπ/μένες γυναίκες,  τις άπορες οικογένειες όλων αυτών κ.α .
  • ΧΏΡΟΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ.
  1. Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων στο Βόλο, που φιλοξενείται  στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής,  με την βοήθεια 20 εθελοντών του Συλλόγου.
  2. Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»  που λειτουργεί καθημερινά στην πόλη του Βόλου με 35 εθελοντές του Συλλόγου μας, ως Παράρτημά του, με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη  του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.
  3. Το νέο Παράρτημα του Συλλόγου μας «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, στην πόλη του Αλμυρού και λειτουργεί με 20 εθελοντές.
  4. Οι χώροι κράτησης: των αστυνομικών τμημάτων του Νομού μας, του Κέντρου Κράτησης ή φιλοξενίας Λαθρομεταναστών Βόλου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
  5. Οι δύο φυλακές της περιοχής μας: το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου & το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας.
  6. Τα δύο ιδρύματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης: Το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου & Η Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου.
  7. Τα καταφύγια των αστέγων στην περιοχή του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και των περιχώρων.
  8. Οι τρεις μικροί ΞΕΝΩΝΕΣ του Συλλόγου μας που λειτουργούν καθημερινά στο Κέντρο της πόλεως του Βόλου. Ετοιμάζεται και τέταρτος.
  9. Οι κατοικίες των τσιγγάνων στην περιοχή του Αλιβερίου της Ν. Ιωνίας και του Αλμυρού.
  10. Τα δικαστήρια του Βόλου
  11. Οι διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού φορέα.
  • ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
1        Στους χώρους κράτησης διακονούν 9 ιερείς,
2        Στον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» διακονούν 120 περίπου εθελοντές, εκ των οποίων:
            οι 70 διαθέτουν ο καθένας 2 ώρες περίπου την εβδομάδα  και οι υπόλοιποι   
            προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έκτακτες ανάγκες.
3        Τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, σε σχέση με την ετήσια συνδρομή, ανέρχονται στα 122 πρόσωπα. 
4        Ο Σύλλογος προσέφερε  πάνω από 1640 ημέρες φιλοξενίας αστέγων οικογενειών και μοναχικών αστέγων στους ξενώνες του και σε ξενοδοχεία της πόλεως του Βόλου.
5        Ο Σύλλογος δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από κάποιον κρατικό φορέα και στηρίζεται μόνο στις προσφορές των μελών και των φίλων του

2.      O ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ                                                                                                ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ   "Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α "
  •  Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» λειτουργεί, από τον Νοέμβριο του 2011, ως Παράρτημα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ».  Ευρίσκεται στο Βόλο επί της οδού Γεωργίου Καρτάλη (Γαλλίας) 9 – Γλάδστωνος και πλησίον του Παρεκκλησίου των Αγίων Εφραίμ, Αμβροσίου, Πορφυρίου και Παϊσίου. Λειτουργεί ως τράπεζα διαφόρων ειδών ανάγκης (ενδυμάτων, υποδημάτων, κλινοσκεπασμάτων κ.α.) για τους ενδεείς συνανθρώπους μας. Όλα αυτά τα είδη είναι προσφορά των συμπολιτών μας, κυρίως, ελαφρώς μεταχειρισμένα. 
  • Τριάντα πέντε (35 - 40) εθελοντές του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», υπό την καθοδήγηση του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ. Σ. δραστηριοποιούνται καθημερινά εξυπηρετώντας: τους πολυάριθμους απόρους κρατουμένους των δυο φυλακών της περιοχής μας, των κρατητηρίων της Ελληνικής αστυνομίας και του Κεντρικού  Λιμεναρχείου Βόλου, τους τροφίμους των δυο Ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου) τους ξενώνες της Ελληνικής Μέριμνας,  τους απόρους ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου, τους αποφυλακισθέντες, τα άπορα μέλη των οικογενειών τους, τους αστέγους, τους απόρους πολλών ενοριών, τα Μοναστήρια της Μητροπόλεώς μας, τα άπορα μέλη διαφόρων Ιδρυμάτων και συλλόγων του Βόλου, τις οικογένειες μεταναστών, τσιγγάνων και πολλών άλλων  συνανθρώπων μας.
  •  Όλα τα είδη που δέχεται «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», όπως ενδύματα (παιδικά, νεανικά, γυναικεία και ανδρικά), υποδήματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, μπουφάν κ.α. θα πρέπει να είναι καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, πλυμένα, καθαρά και σιδερωμένα. Στη συνέχεια, οι εθελοντές μας,  τα ταξινομούν - ανά είδος και νούμερα - τα τοποθετούν σε ειδικά ράφια και σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες τα προσφέρουν στους ενδεείς αδελφούς μας.
  • «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», λειτουργεί καθημερινά από τις 8,30 π.μ. – 12,30 μ. μ. για την παραλαβή των προσφορών και των δωρεών των  συμπολιτών μας, οι οποίοι καλόν είναι, πριν έλθουν στον Σ.Π.Κ.Β. να επικοινωνούν με τους υπευθύνους της ημέρας στο τηλέφωνο: 2421020125.
  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για την παραλαβή των αναγκαίων ειδών: 1. Μια συστατική επιστολή από κάποια υπηρεσία: την Ενορία ή από το Κέντρο Συμπαραστάσεως  Οικογενείας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος ή από τα Γραφεία του Συλλόγου  «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» (Πνευματικό Κέντρο Ι. Μ. Δημητριάδος - Κ. Καρτάλη 152 στο Βόλο - Τηλ & fax: 2421030054). 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως από το Ληξιαρχείο του Δήμου και 3. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο για τους μετανάστες.
  •  Από την 1η Νοεμβρίου 2011, φιλοξενείται στην «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» κι ένα τμήμα του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ». Δημιουργήθηκε ένα μικρό στούντιο, όπου γίνονται τα απογεύματα οι εγγραφές εκπομπών. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου