menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Μ ' ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..."

    φυλακέςΔεκάδες κρατούμενοι βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα και σε κρατητήρια. Εκατοντάδες  μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, είναι  αναγκασμένοι να ζουν καθημερινά μέσα σε άθλιες συνθήκες, διότι η Πολιτεία αδυνατεί, εδώ και πολλά χρόνια, να συντηρήσει και να αναβαθμίσει τους χώρους κράτησης.  Η Τοπική μας Εκκλησία, δια του Συλλόγου «ο Εσταυρωμένος», μεριμνά σε καθημερινή βάση και για του εγκλείστους.
   Συναντήσαμε,  μέσα στους χώρους εγκλεισμού των αστυνομικών τμημάτων, αξιοθρήνητα πλάσματα του Θεού,  που κρατούνται εννέα (9) και πλέον μήνες, περιμένοντας με ανυπομονησία κάποια δικαστική απόφαση απελάσεως στη χώρα τους ή την έγκριση παραμονής τους στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί, νοιώθουν πως δεν τους ακούει κανείς.
    Οι επισκέψεις των εθελοντών του Συλλόγου μας, δημιουργούν ένα γλυκό κλίμα επικοινωνίας κι έτσι φυγαδεύεται, έστω για λίγο, η μονοτονία και η κατάθλιψη. Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια διακονεί ανελλιπώς σ’ αυτούς τους χώρους και μεταφέρει το μήνυμα της εμπράκτου αγάπης, προσφέροντας όλα εκείνα τα είδη που έχουν ανάγκη οι φυλακισμένοι.
    Αυτές τις ημέρες του Ιουνίου, ο Σύλλογος, βρίσκεται επί ποδός και με προσωπική εργασία και προσφορές αγωνίζεται να βελτιώσει  τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος τη Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.
Εργασίες και προσφορές στα κρατητήρια της Ν. Ιωνίας Βόλου.
1.      Υδροχρωματισμός και ελαιοχρωματισμός των κελιών και του διαδρόμου.
2.      15 καινούργια στρώματα.
3.      Προσφορά διαφόρων φαρμάκων (7 κουτιά)
4.      20 π. τσιγάρα
5.      25 ζ παντόφλες
6.      20 πετσέτες προσώπου
7.      20 βερμούδες
8.      20 σλίπ ανδρικά
9.      25 μπλουζάκια κοντομάνικα
10.  13 χράμια
11.  8 μαξιλάρια
12.  20 υποκόμισσα
13.    5 σεντόνια
14.  20 τηλεκάρτες των 10,00Ε
15.  45 μερίδες φαγητό
16.  25 γλυκά σε πλαστικά ποτήρια κ.α
   Ήδη, στο διάδρομο των κρατητηρίων,  ο Σύλλογος μας, έχει δικό του αποθηκευτικό χώρο (ντουλάπα), όπου φυλάσσονται τα αναγκαία είδη που προσφέρει σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Σε λίγες ημέρες, θα τοποθετηθεί κι ένα ψυγείο, στον διάδρομο των κρατητηρίων, για να διατηρούνται τα τρόφιμα, το γάλα, τα γλυκίσματα κ.α. είδη που θα προσφέρουμε υπέρ των κρατουμένων.
    Όλες αυτές οι προσφορές είναι καρπός αγάπης των μελών και φίλων του Συλλόγου μας. Δεν κάνουμε αυτή την ανακοίνωση για το χειροκρότημα κανενός, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τη Κοινωνία για τα προβλήματα των κρατουμένων και τους δωρητές μας για την αξιοποίηση των  προσφορών τους.  



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου