menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ

   Ο Σύλλογός μας, από το 1955 μέχρι και σήμερα μεριμνά και για τους τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που "φιλοξενεί" ανήλικα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά και καταδικάστηκαν από κάποιο δικαστήριο. Ζουν  καθημερινά κάτω από την εποπτεία του κράτους, για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..Σκοπός της παρουσίας τους στο ίδρυμα είναι ο σωφρονισμός. Δυστυχώς, παρά τις  φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και των διακονούντων εθελοντών  στο κατάστημα αυτό, ο σωφρονισμός των ανηλίκων παραβατών είναι ένα "ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" - τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. 
    Καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής τους, ο Σύλλογος, φροντίζει και για την ικανοποίηση κάποιων οικονομικών, υλικών, πνευματικών και ψυχολογικών τους αναγκών.. Προσφέρει σε μηνιαία βάση οικονομική και υλική βοήθεια για να καλυφθεί  το κενό που αφήνει η Ελληνική Πολιτεία. Μια φορά την εβδομάδα ολιγομελής ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας βρίσκεται κοντά στους τροφίμους για να τους στηρίξει: ηθικά, πνευματικά και ψυχολογικά. Η ομάδα των συνεργατών του "Ε", με επικεφαλής τον π. Χρήστο, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας και εντεταλμένο ιερέα από την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος προσπαθεί να βοηθήσει στον σωφρονισμό των νεαρών παραβατών χρησιμοποιώντας ως μέσο την έμπρακτη αγάπη και το λόγο του Θεού. 
     Σήμερα, επ' ευκαιρία της ενάρξεως του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο μας  στην αυλή του Ιδρύματος μια ευλογημένη απογευματινή εκδήλωση, που περιελάμβανε δείπνο,  γλυκά, παγωτά, τραγούδια, παιχνίδια και συζήτηση. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος:  όλοι οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, μέλη του Δ.Σ. του "Ε",  συνεργάτες, εθελοντές, φίλοι  κ.α.
      Το Δ.Σ. του "Ε" ευχαριστεί τους υπευθύνους του ζαχαροπλαστείου  "Μ Ε Λ Ι  Ν Ι " για την προσφορά τους (50 παγωτά) και την συμπαράσταση τους στη διακονία του. Συλλόγου. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου