menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ"

 
 Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ», το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2013, στην υπέροχη αυλή του «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ», στον Άγιο Ονούφριο Βόλου.  Η εκδήλωση, άρχισε με τον χαιρετισμό της κ. Αδαμαντίας Μουτσινά, Προέδρου του Κέντρου Πολοτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ», η οποία, μεταξύ των άλλων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» και τον π. Θεόδωρο, υπεύθυνο του Συλλόγου, για την δραστηριότητα και την προσφορά τους στην τοπική Κοινωνία. Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής:   
  «Ο Εσταυρωμένος», αγαπητοί μου, εκτός από την 18χρονη κοινωνική του προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, έχει να παρουσιάσει και μία άλλη ευλογημένη διακονία, που δεν είχαμε ποτέ ονειρευτεί και προϋπολογίσει. Πρόκειται για την εκδοτική του δραστηριότητα και δημιουργία,  που  ήλθε κατά την πορεία του ως ευλογία εξ ουρανού.
    Ο «Εσταυρωμένος», ήδη, έχει εκδώσει:  8 βιβλία, 2 CD και 5 DVD ντοκιμαντέρ. Σκοπός όλων αυτών των εκδόσεων είναι η συμβολή του Συλλόγου στην πνευματική οικοδομή των χριστιανών της τοπικής μας Εκκλησίας - και κυρίως όλων εκείνων που καλούμαστε να διακονήσουμε - αλλά και η οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων που καλείται να οργανώσει και να υλοποιήσει το Δ.Σ, με τη βοήθεια  όλων των συνεργατών του. Στο σημείο αυτό να τονίζουμε πως ο Σύλλογός μας δεν έχει ενισχυθεί   οικονομικά ποτέ και από κανένα κρατικό φορέα.
    Το τελευταίο βιβλίο, που εκδόθηκε από τον «Ε» προ ολίγων εβδομάδων, είναι αφιερωμένο στις διδαχές ενός μεγάλου αγιορείτη ασκητή. Έχει τίτλο: «ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» και υπότιτλο:  «Έκφραση από τις διδαχές του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή».
    Πρόκειται για μια πνευματική εργασία που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012, μετά από  μελέτη των ευλο­γη­μέ­νων και θε­ό­πνευ­στων ε­πι­στο­λών του αγίου αυτού γέροντος, όπως δι­α­σώ­ζον­ται στο βι­βλί­ο «ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ», έκδοση της Ιεράς Μονής Φι­λο­θέ­ου του  Αγίου Όρους.
     Όλες αυτές οι επι­στο­λές, που συ­νέ­τασ­σε και έστελ­νε Γέ­ρων α­σκη­τς προς τα πνευ­μα­τι­κά του παιδιά - κλη­ρι­κούς, μοναχούς και λαϊκούς που ζού­σαν στον κό­σμο - εί­ναι ένας με­γά­λος θησαυρός και για μας, τους ση­με­ρι­νούς χει­μα­ζό­με­νους χρι­στια­νούς, που α­γω­νι­ζό­μα­στε και α­γω­νι­ού­με για τη σω­τη­ρί­α μας.
    Τα λό­για του α­γι­α­σμέ­νου αυτού αν­θρώ­που άγ­γι­ξαν την ψυ­χή μας και μας στή­ρι­ξαν στον πνευ­μα­τι­κό μας αγώ­να. Σκεφθήκαμε, λοι­πόν, πως θα ή­ταν θε­ά­ρε­στο να γνω­στο­ποι­ή­σουμε αυ­τ τον θησαυρό και σε άλ­λους χρι­στια­νούς. Κι έτσι, με τη Χά­ρη του Θε­ού, συλ­λέ­ξαμε  197 δι­δα­χές του α­γιο­ρεί­τη α­σκη­τή,  που κατά τη γνώ­μη μας, θα βοηθούσαν πνευ­μα­τι­κά και άλ­λους α­δελ­φούς. Προς δι­ευ­κό­λυν­ση δε όλων των χρι­στια­νών, ανε­ξαρ­τή­του παι­δεί­ας και ηλι­κί­ας, με­τα­φέ­ρα­με τα μι­κρά αυτ επι­λεγ­μέ­να κεί­με­να στην α­πλή γλώσ­σα του λα­ού μας.
   Και σήμερα, σε τούτη την ευλογημένη σύναξη, θα μας αξιώσει ο Κύριος να γευθούμε την παρουσίαση αυτού του μικρού βιβλίου, για να δοξάσουμε το Θεό που μας χαρίζει τέτοιες μεγάλες ευλογίες...».
   Μετά την προσλαλιά του Προέδρου του «Ε», άρχισε το κυρίως πρόγραμμα της εκδηλώσεως. Το  βιβλίο παρουσίασε, μ’ έναν μοναδικό τρόπο, ο κ. Νικόλαος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ της Τοπικής μας Εκκλησίας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και τραγούδησε ο κ. Βασίλειος Αγροκώστας, Καθηγητής μουσικής και Πρωτοψάλτης. Και οι δύο καλλιτέχνες ήσαν υπέροχοι, αφού καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριό τους. Κατά τη διάρκεια δε του προγράμματος, οι συμμετέχοντες στην γιορτή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν  και μία προβολή με θέμα το Άγ. Όρος.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ιερείς, ο Βουλευτής κ. Μουτσινάς, συνεργάτες του «Ε» και πολλοί συμπολίτες μας. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου