menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ"



 Ο "Ε" και οι εθελοντές του έχουν στην μέριμνά τους και τους τροφίμους του  ΞΕΝΩΝΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ " ΦΙΛΥΡΑ" που βρίσκεται απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου. Ο "Ε" δια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, "ΔΙΑΚΟΝΙΑ, συμπαρίσταται και στους απόρους ασθενείς με διάφορα αναγκαία υλικά για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. Σύνδεσμος μεταξύ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και του "ΦΙΛΥΡΑ" είναι ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος, ο οποίος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με όλους τους ασθενείς. Το απόγευμα τη Πέμπτης 25 Ιουνίου 2015 και ώρα 7η απογευματινή οι εθελοντές του "Ε" προσέφεραν σε όλους τους τροφίμους δείπνο με φαγητό και αναψυκτικά. Βεβαίως, το σημαντικότερο ήταν η παρουσία των εθελοντών μας και η οικογενειακή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Και αυτοί οι συνάνθρωποί μας πάσχουν από μοναξιά, διότι το κοινωνικό κατεστημένο τους βγάζει γρήγορα στο περιθώριο για να κοιμάται ήσυχο. Οι 13 τρόφιμοι, τραγούδησαν μαζί με τους εθελοντές του "Ε" και δέχτηκαν η υπόσχεσή τους πως θα δημιουργήσουν και άλλες τέτοιες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον. Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και ήταν το καλύτερο αντίδωρο που πήραμε μαζί μας. Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν: οι 13 τρόφιμοι,  το προσωπικό του Ξενώνα, ο Πρόεδρος του "Ε" π. Θεόδωρος και συνεργάτες του: Ιωάννης, η Ευσταθία και η κ. Αγγελική. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ"
Ο Ξενώνας «ΦΙΛΥΡΑ» του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2000 στο Βόλο και φιλοξενεί  άτομα με ψυχικές διαταραχές (20 ως 60 ετών). Στόχος της λειτουργίας του είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους υψηλή ποιότητα σωματικής και ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχεδιασμός συνεργασίας με την οικογένεια και την κοινότητα και συντονισμού της συνεργασίας μ΄ άλλες υπηρεσίες.

Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο κοινωνικό ιστό της πόλης και κοντά στη θάλασσα. Είναι διαρρυθμισμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του για δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης, ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου