menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ βιβλίου από τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"

"Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Εργασία μαθητών  κρατουμένων  του 33ου Δημ Σχολείου της φυλακής ανηλίκων Βόλου.

Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ  
Με μεγάλη χαρά ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» αποδέχεται μία ακόμη πρόταση του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου για την έκδοση του νέου πονήματος των μαθητών του με την ολόθερμη στήριξη και αρωγή των εξαιρετικών εκπαιδευτικών τους. Ο συγκινητικός αγώνας των νέων αυτών να αφήσουν πίσω ό,τι τους πλήγωσε και να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή δομημένη στις αρχές της ανθρωπιάς και της αλληλοπεριχώρησης συγκινεί πάντοτε τον «Ε», που σταθερά και αδιάλειπτα ενισχύει με όλους τους τρόπους τον εν ανάγκη αδελφό. 

Οι αξίες αυτές κατ εξοχήν  διαπνέουν την ελληνοχριστιανική πρόταση ζωής, που η πατρίδα μας  κομίζει σε έναν αλληλοσπαρασσόμενο από τη μισαλλοδοξία κόσμο, και η έμπρακτη προώθησή τους  μέσω της Γνώσης και της Τέχνης είναι η σημαία και το κίνητρο κάθε ανιδιοτελούς εθελοντικής δράσης μας. Αγκαλιάζουμε, λοιπόν, το βήμα των παιδιών μας – γιατί έτσι τα αισθανόμαστε– στον κόσμο και την ανάγκη τους να σπάσουν  το όστρακο της ατομικής στενότητας και να βρεθούν στην κοινωνική ευρυχωρία, ασπαζόμενοι πλήρως τη σκέψη του Αυστριακού συγγραφέα Ερνστ Φίσερ: “Είναι πρόδηλο πως ο άνθρωπος δεν επιθυμεί να είναι κάτι πάρα πάνω από τον ίδιο τον εαυτό του μονάχα. Θέλει να είναι ολόκληρος άνθρωπος. Δεν ικανοποιείται όντας ξεχωριστό άτομο. Εξεγείρεται, γιατί είναι υποχρεωμένος να καταναλίσκεται στα περιορισμένα όρια της δικής του ζωής, στα εφήμερα τυχαία όρια της δικής του προσωπικότητας. Θέλει να αναφέρεται σε κάτι περισσότερο από το «εγώ», κάτι έξω από τον εαυτό του και, ωστόσο, ουσιαστικό για τον εαυτό του. Ποθεί να απορροφάει το γύρω κόσμο και να τον κάμει δικό του· να επεκτείνει το φιλοπράγμον και πειναλέο για γνώση «εγώ» του στην επιστήμη και την τεχνολογία, μέχρι τους απώτατους αστερισμούς και ως τα βάθη των εσώτατων μυστικών του ατόμου· να ενώνει στην Τέχνη το περιορισμένο «εγώ» του με μια κοινοτική ύπαρξη, να κάνει κοινωνική την ατομικότητά του”. 
Συγχαίρουμε ειλικρινά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου για τη νέα προσπάθειά τους και ευχόμαστε το βιβλίο να αγαπηθεί από όλους τους φίλους μας, όπως το αγαπήσαμε και εμείς. 
Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος».




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου