menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΟΚΤΩ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ


Σήμερα – Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:30 μ.μ. – ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε» και Υπεύθυνος του Γραφείου Ποιμαντικής Μερίμνης Φυλακών,  π. Θεόδωρος Μπατάκας, συνοδευόμενος από τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, εκπρόσωπο των εθελοντών του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «Διακονία», πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην φυλακή για να συγχαρεί και να ευχα- ριστήσει τους οκτώ μετανάστες κρατουμένους που έδωσαν ένα παράδειγμα τιμιότητας σε όλους μας.

Προ ολίγων ημερών, οκτώ (8) ανήλικοι κρατούμενοι μετανάστες - του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας - άποροι και εγκαταλελειμμένοι, παρέλαβαν από την κοινωνική υπηρεσία της Φυλακής καθαρά σεντόνια. Ήταν μια προσφορά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου  «Ο Εσταυρωμένος»,ο οποίος, κατά τακτά χρονιά διαστήματα, καλύπτει πολλές από τις ανάγκες τους. Από καθαρή αβλεψία των εθελοντών του Συλλόγου μέσα στην συσκευασία είχε εγκαταλειφθεί ένας φάκελος που περιείχε πέντε χαρτονομίσματα των 50,00 Ε.  Ήταν το ποσόν που θα κάλυπτε τα έξοδα μεταφοράς 38 μεγάλων χαρτοκιβωτίων με ρουχισμό που εστάλησαν σε δυο Κέντρα Κράτησης Μεταναστών ΞΑΝΘΗΣ και ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Οι κρατούμενοι μετανάστες – Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα - αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής, διότι τα χρήματα αυτά δεν τους ανήκαν. Προτίμησαν την τιμιότητα και όχι την αισχροκέρδεια.
Στο προαύλιο της πτέρυγας των ανηλίκων συγκεντρώθηκαν όλοι οι ανήλικοι κρατούμενοι (37) και υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του «Ε» με χαρά, τιμή και σεβασμό. Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη προσλαλιά του π. Θεοδώρου, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους οκτώ κρατουμένους για την θεάρεστη ενέργειά τους. Την ομιλία διέκοπταν τα ζωηρά χειροκροτήματα των συγκρατουμένων που επευφημούσαν τους συναδέλφους τους για την πράξη τους αυτή. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος, προσέφερε αναψυκτικά και γλυκά σε όλους τους παρισταμένους.  Οι οκτώ ανήλικοι μετανάστες διένειμαν με χαρά την έκτακτη προσφορά του «Ε» και λάμβαναν προσωπικά τα συγχαρητήρια όλων.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, που τους συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης η Κοινωνική Λειτουργός κ. Τζένη, κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε κάποια κελιά με σκοπό να δώσει ο ιερέας την ευλογία του. Η συζήτηση που ακολούθησε με τους νεαρούς κρατουμένους ήταν ενδιαφέρουσα και τα αιτήματα συγκινητικά:
- Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
- Να μας ξανάρθετε.
- Έχετε πολύ καιρό να λειτουργήσετε για μας.
- Της Παναγίας δεν ήρθατε.
- Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τις προσφορές σας.
- Μην μας ξεχνάτε είμαστε κι εμείς άνθρωποι.

Η δυο κοινωνικοί Λειτουργοί των Φυλακών Κασσαβέτειας - κ. Χριστίνα και κ. Τζένη - που έχουν να παρουσιάσουν ένα σπουδαίο και θεάρεστο έργο στον απαράκλητο χώρο κράτησης. 

Ο π. Θεόδωρος μετέφερε τις ευχές όλων των ανθρώπων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και υποσχέθηκε πως θα πραγματοποιήσει σύντομα και άλλη επίσκεψη. Ακολούθησε σύσκεψη με την κοινωνική υπηρεσία, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν την φυλακή και τους κρατουμένους. Ο Σύλλογος, κατέθεσε ένα χρηματικό ποσόν στο ταμείο δωρεών της φυλακής για να διανεμηθεί στους οκτώ μετανάστες που μας «έβαλαν γυαλιά με την τιμιότητά τους»!


Οι επισκέψεις των ανθρώπων του  «Ε» - κληρικών και λαϊκών - στη φυλακή προσφέρουν μεγάλη χαρά και ανακούφιση στους έγκλειστους. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου