menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!


Προχθές το απόγευμα πραγματοποίησα έναν θαυμάσιο περίπατο διασχίζοντας μια υπέροχη διαδρομή κάτω από πανύψηλα δένδρα. Ολόκληρη η ρεματιά ήταν ένας παράδεισος. Κυλούσε το γάργαρο νερό που ερχότανε από τις πηγές του Πηλίου και κατέληγε στη θάλασσα. Και αυτός ο θησαυρός βρίσκεται λίγα βήματα έξω από το κέντρο της πόλης του Βόλου. Ξεκινάς το περίπατό σου από την τοποθεσία Αηδονοφωλιές - όπου τερματίζει το αστικό λεωφορείο Νο 4 - και στη συνέχεια, ανηφορίζεις περνώντας έξω από την συνοικία της Ανακασιάς και του Αγίου Ονουφρίου. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ή Αγίου Νικολάου του κρεμαστού ή του Αγίου Νικολάκη. Πρόκειται για μια εκκλησία μέσα σε  σπηλιά την οποία διαμόρφωσαν εδώ και πολλά χρόνια ευλογημένοι άνθρωποι της περιοχής μας. Το εκκλησάκι αυτό δεχότανε δεκάδες προσκυνητές καθημερινά που ανέβαιναν για να ανάψουν ένα κερί, τα καντηλάκια του και να πούνε δυο λόγια προσευχής. 

Κατά την ανάβασή μου αυτή συνάντησα μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατοικούσαν στην Βραζιλία και ήλθαν να επισκεφθούν για λίγες ημέρες την ευλογημένη περιοχή του Πηλίου. Δέχτηκα μια ερώτηση που πραγματικά με δυσκόλεψε να απαντήσω. 
   - Πάτερ, γιατί το εκκλησάκι αυτό είναι κλειστό; 
  - Δυστυχώς, παιδιά μου, η επιτροπή αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στον Ναό αυτό, διότι κάποιοι ανόητοι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν ως τόπο των αμαρτωλών τους πράξεων. Το είχαν μετατρέψει σε μπαρ και... Βρέθηκαν δε στο εσωτερικό του: μπουκάλια με αλκοόλ, αποτσίγαρα και άλλα είδη που ντρέπομαι να τα ονοματήσω.
   -  Γιατί έχετε βάλει συρματοπλέγματα ακόμη και στην μικρή αυλή του; 
  - Όπως είδατε, κάποιοι έφθασαν σε σημείο να αποκαθηλώσουν και να κλέψουν ακόμη και την καμπάνα του και να καταστρέψουν διάφορες κατασκευές της αυλής. 
 - Μα που έχει φθάσει η Ελλάδα και οι ορθόδοξοι Έλληνες, απάντησαν οι εκ Βραζιλίας επισκέπτες μας... 

Τους αποχαιρέτισα και συνέχισα τον περίπατό μου στενοχωρημένος από την εντύπωση που απεκόμισαν οι τουρίστες. Πλησιάζοντας το εκκλησάκι διαπίστωσα πως δυο νέοι άνδρες πραγματοποιούσαν μια επικίνδυνη αναρρίχηση στα απότομα βράχια που βρίσκονται πάνω από το εκκλησάκι του αγίου Νικολάου. Εντυπωσιάστηκα από την τόλμη και το θάρρος τους, αλλά απογοητεύτηκα, όταν άκουσα τον ένα - που ήταν κρεμασμένος εκεί ψηλά - να υβρίζει το όνομα της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ
π. Υάκινθος 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου