menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΛΟΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ"


Γλυκύτητα και νοσταλγία πλημμύρισαν τη φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το 9οΓυμνάσιο Βόλου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις έξι το απόγευμα. Τις  ημέρες αυτές τιμάται και στις φυλακές ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ελευθέριος, προστάτης των Φυλακισμένων, γι’ αυτό και η 15η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στους δοκιμαζόμενους  από τα δεσμά αδελφούς. Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Καρκαλέτσου Μαρίας, Βασιλική Παπανικολάου και Βαρβάρα Κατσή οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον «φτωχό Άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων»: τη βιογραφία του λογοτέχνη και τα χαρακτηριστικά του έργου του, δραματοποίηση δύο διηγημάτων, περιγραφές του σκιαθίτικου τοπίου, ενώ η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι χαρούμενες παιδικές φωνές, η καθαρότητα της ψυχής τους και η θρησκευτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ξύπνησαν στο κοινό αλησμόνητες μνήμες από το αγαπημένο παρελθόν και απάλυναν την αγωνία από τον ζόφο των ημερών που διανύουμε. Ο «Ε» κατορθώνει πάντοτε με εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και γνήσιου εθελοντισμού να ανορθώνει το καταρρακωμένο από την απόγνωση κοινωνικό φρόνημα, και με το ζωντανό πνεύμα της λαϊκής παράδοσης να προσανατολίζει στην τρυφερότητα της Χριστιανικής  Αγάπης. Όμορφη στιγμή της βραδιάς το κέρασμα που προσέφεραν στην κατάμεστη αίθουσα χαριτωμένα κορίτσια του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως ομίλησαν: ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος και ο κ. Τάσος Γούκος, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, ο οποίος προσέφερε εκ μέρους των δασκάλων και των μαθητών ένα χρηματικό ποσόν υπέρ των σκοπών του Συλλόγου. Την εκδήλωση έκλεισε με πατρικές νουθεσίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, που υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, τον λόγο του μεγάλου συγγραφέα « Μόνον οι καθαρές ψυχές θα δουν το φως». Αντίστοιχη υπόμνηση, κατά τη διάρκεια της γιορτής, έγινε και στον στίχο του άλλου μεγάλου Έλληνα Οδ. Ελύτη: « Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα θ' αναπαύσει το πρόσωπο του μαρτυρίου με το λίγο βάμμα του γλαυκού στα χείλη».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» και για την συμπλήρωση είκοσι ετών κοινωνικής προσφοράς κι διακονίας του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ». Ο «Ε» ευχαριστεί θερμά το 9ο Γυμνάσιο για την ευγενική του προσφορά, καθώς και το κοινό της πόλης μας, που για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμά του.

Φωτογραφίες 
από την Εκδήλωση για την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ"

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος απευθύνει πατρικούς λόγουςΚατάμεστη η αίθουσα από τους συμπολίτες μας που συνεόρτασαν μαζί μας.

 "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ"
Η χορωδία του 9ου Γυμνασίου με την καθηγήτρια μουσικής κ. Βαρβάρα Κατσή

Οι συμπολίτες μας ενίσχυσαν με την παρουσία τους τον Σύλλογο

Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου απαγγέλλουν κείμενα του Παπαδιαμάντη

Κατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως από φίλους του "Ε" και του 9ου Γυμνασίου

Όλοι οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου στο κλείσιμο της εκδήλωσης

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου προσφέρουν γλυκά σε όλους τους θεατές

Ο κ. Τάσος Γούκος, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας
προσφέρει στον  "Ε" το πουγκί της αγάπης των δασκάλων και των μαθητών του Σχολείου του.

Οι εθελόντριες του " ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" υποδέχονται τους καλεσμένους

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο π. Θεόδωρος Μπατάκας

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Ο κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Ο κ. Τάσος Γούκος, Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου