menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ...


Η Πατρίδα μας, περνά μια φοβερή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ κρίση.  Η λεγόμενη οικονομική κρίση, που μαστίζει απάνθρωπα την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της πνευματικής κατάστασης όλων ημών των Ελλήνων και της αποστασίας των πολλών. Όπως φαίνεται, σήμερα τίποτε δεν είναι δεδομένο. Όλα αμφισβητούνται και λογοκρίνονται. Ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας θεωρείτε και αντιμετωπίζεται ως ένας κοινωνικός φορέας " που διοικείται από ανθρώπους - δηλ. τους κληρικούς - που κάνουν κακή χρήση της εξουσίας τους ". Αυτά και πολλά άλλα  λένε πολλοί "δάσκαλοι" της τηλεόρασης και των λοιπών Μ.Μ.Ε. Όλοι αυτοί που τολμούν και ειρωνεύονται την ΕΚΚΛΗΣΊΑ και την πίστη των ορθοδόξων χριστιανών διαμορφώνουν συνειδήσεις και κάνουν πολύ κακό στην Πατρίδα μας και ΟΧΙ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Δηλητηριάζουν τα παιδιά μας, αλλά και τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας που δείχνουν την "φιλομάθειά" τους παρακολουθώντας τα επικίνδυνα μαθήματα της κακής δασκάλας, της τηλεόρασης. 

Προ ολίγων ημερών, άκουσα να λένε "οι εισαγγελείς" μιας πρωινής εκπομπής, πως "η Εκκλησία  θα πρέπει ν' αλλάξει πολλά από τα πιστεύω της για να έχει κόσμο στους ναούς της. Όσο αντιδρά στις νέες προκλήσεις και δεν συμβαδίζει μαζί τους, τόσο ο κόσμος θα την αποστρέφεται...".

ΑΔΕΛΦΟΙ.
Ας είμαστε προσεκτικοί σε όσα ακούμε από τα Μ.Μ.Ε. και από το στόμα και την γραφίδα ανθρώπων που κατέχουν κεντρικές θέσεις καθοδήγησης του λαού μας. Ας μείνουμε πιστοί στο Χριστό και στην Εκκλησία Του. Ο Χριστός είναι ο ίδιος και χθες και σήμερα και στο μέλλον. Όσα μας δίδαξε έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Θα ισχύουν πάντοτε στη ζωή των πιστών. Οι υπόλοιποι, που επιλέγουν και υπακούουν σ' άλλον ... πατέρα (τον διάβολο) ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς θα προσευχόμαστε για την μετάνοιά τους και τη σωτηρία τους, αλλά δεν θα .. πάρουμε. Ας μείνουμε κοντά στους πνευματικούς μας πατέρες που έχουν την ευθύνη της καθοδηγήσεώς μας στην εν Χριστώ ζωή και ας κλείσουμε τ' αυτιά μας στα ξένα ακούσματα που εντυπωσιάζουν μεν, αλλά γκρεμίζουν συνειδήσεις. Ιδιαίτερα, ας προσέξουμε  την πορεία και τη ζωή των παιδιών μας. Κι ας μην ξεχνούμε πως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν κινδυνεύει. Εμείς κινδυνεύουμε, αν δεν προσέξουμε.
π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου