menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ!!!

Κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών-χρονομετρών αλλά και των έμπειρων υπερ-δρομέων, ο πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης πέτυχε το μεγάλο στόχο των 180 χιλιομέτρων και μάλιστα αρκετά πριν την ολοκλήρωση του 24ώρου! Συνολικά κατέγραψε, 4 μαραθώνιους και έναν ημιμαραθώνιο συμμετέχοντας στο 3o Τρέξε Χωρίς Τερματισμό!

Η καταμέτρηση έγραψε 181.350 μέτρα σε 23 ώρες 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, που είναι και ατομικό ρεκόρ για τον ιερέα από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε τρέξει ποτέ περισσότερα από 107 συνεχόμενα χιλιόμετρα.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως για τον πάτερ Θεόδωρο είναι πως πλέον έχει πλέον τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο Σπάρταθλο του 2017, αφού κατάφερε και ολοκλήρωσε έναν πραγματικό άθλο.
Ξεκίνησε στις 18:14 το απόγευμα της Πέμπτης φορώντας τα ράσα και τρέχοντας με πολύ καλό ρυθμό.
Ωστόσο όμως η ζέστη των πρώτων ωρών έκανε την προσπάθεια ακόμα δυσκολότερη λόγω των ράσων.
Αναλύοντας τα δεδομένα που υπήρχαν στις δύο τα ξημερώματα, μετά την συμπλήρωση της 8ης ώρας, η εκτίμηση ήταν πως πάει για κάτι περισσότερο από 160 χιλιόμετρα.
Ουδείς όμως το είπε στον πάτερ Θεόδωρο, ο οποίος επέμενε πως με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρει.

Το μόνο που ζήτησε ήταν να μην κάνει ζέστη την Παρασκευή (σήμερα) γιατί δυσκόλευε αφάνταστα την προσπάθεια του. 
Τελικά… έβρεξε κι αυτό δυσκόλευσε ακόμη περισσότερα τα πράγματα.

Η θερμοκρασία όμως δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Τα πόδια του ιερέα-υπερδρομέα είχαν γεμίσει πληγές ενώ, αν και έμπειρος δρομέας, έκανε εντελώς λάθος επιλογή κάλτσας, τρέχοντας με λεπτή νάϊλον (από αυτές τις ψιλές που φοράνε με τα σκαρπίνια)…
Τελικά με την παρότρυνση των υπόλοιπων δρομέων και τη συμπαράσταση του Νότη Κωκονιά, ο πάτερ ολοκλήρωσε τα 180 χιλιόμετρο εντός χρονικού όριου.
Με τα 181.350 μέτρα, ο ιερέας από τα Γιαννιτσά προσέφερε και ένα σημαντικό ποσό για τα ιδρύματα «Παιδικές καρδιές» και «Ελπίδα» καθώς όπως είναι γνωστό, ο αθλητικός σύλλογος Ερμής 1877 που είναι ο διοργανωτής του αγώνα σε συνεργασία με τη ΔΕΘ, μετατρέπει με την υποστήριξη των χορηγών Cyta, Βίκος, Γατίδης Fresh και Dimakis, τα χιλιόμετρα σε ευρώ.
http://www.romfea.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου