menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Είναι αλήθεια, αγαπητοί φίλοι,  πως όλοι έχουμε κάποια εμπειρία από τον πόλεμο του διαβόλου. Η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη από πειρασμούς και δοκιμασίες. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για ν΄ αντιμετωπίζουμε - με τη χάρη του Θεού - κάθε παγίδα που στήνει ο μισόκαλος διάβολος, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά του Θεού να βαδίζουν το δρόμο που χάραξε ο Χριστός και διδάσκει η Εκκλησία Του. Επιθυμεί να πάρει μαζί του στην κόλαση όσους πιο πολλούς μπορεί. Αυτή είναι η δουλειά του και ο σκοπός του. Ιδιαιτέρως, εργάζεται εντατικότερα την Κυριακή και τις άλλες μεγάλες ημέρες κατά τις οποίες ο πιστός καλείται να προσέλθει στο Ναό για να εκκλησιαστεί, να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων, να ανεφοδιαστεί πνευματικά με το λόγο του Θεού, να κάνει έργα φιλανθρωπίας, να δει με άνεση τους οικείους και να χαρεί μαζί τους.

Αυτές τις ευλογημένες ημέρες επιλέγει ο επιστήμων του κακού για να φέρει αναστάτωση στο σπίτι, να φέρει εμπόδια στον εκκλησιασμό, να δημιουργήσει ατυχήματα, να κάνει άνω κάτω τους ανθρώπους που έλαβαν τη χάρη του Θεού και τόσα άλλα κακά. Θέλει να φυγαδεύσει τη χαρά και την ειρήνη που προσφέρει ο Θεός στα παιδιά Του.

Αυτές οι ώρες είναι οδυνηρές. Αυτές τις ώρες έχουμε ανάγκη της υπομονής, της προσευχής και της προσοχής. Οι άμεσες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις μας με πικρά λόγια, με δυνατές φωνές, με χειροδικίες κ.α. δεν θα φέρουν ποτέ καλό αποτέλεσμα. Θ' αφήσουν πληγές που δύσκολα θεραπεύονται. Κυρίως, οι ευαίσθητοι άνθρωποι υποφέρουν, πονούν, απογοητεύονται. και πολλές φορές μπορεί μεν να μην αντιδρούν άμεσα, αλλά λίγο αργότερα υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν και σε επικίνδυνες ενέργειες.

Να έχουμε, λοιπόν, ΥΠΟΜΟΝΗ σκεπτόμενοι πως δεν φταίει ο συνάνθρωπος, αλλά ο διάβολος που εκμεταλλεύτηκε κάποια αδυναμία του και τον έσπρωξε να γίνει η αφορμή για την αναστάτωση που βιώνουμε. Ας είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήσουμε τον πειρασμό να μας κάνει κακό. Αυτές ώρες θα περάσουν  και θα έλθει πάλι η ειρήνη στις καρδιές και στα σπίτια μας.
π. Υάκινθος 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου