menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Μετά την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς (17 Σεπτεμβρίου 2016), ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" απέστειλε προς τους προϊσταμένους των γραφείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας μια επιστολή,  με την οποία εκφράζεται η διάθεση της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Συλλόγου να στηρίξουν τους άπορους μαθητές και μαθήτριες (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), που θα ήθελαν να προμηθευτούν διάφορα αναγκαία είδη που διαθέτει ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (Γ. Καρτάλη 9 στο Βόλο). 

Το πρώτο σχολείο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εκκλησίας ήταν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας με Διευθυντή τον κ. Αναστάσιο Γούκο, ο οποίος απέστειλε στη "Δ" τον αριθμό και τα αναγκαία στοιχεία των απόρων μαθητών του, για να προμηθευτούν: χειμερινά ενδύματα και υποδήματα. Οι εθελοντές - συνεργάτες του "Ε", ανταποκρίθηκαν άμεσα και ετοίμασαν όλα τα αναγκαία είδη για να καλυφθούν οι ανάγκες 13 μαθητών που ζήτησαν βοήθεια. Επίσης, ετοίμασαν εξωσχολικά βιβλία, για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης, και επιτραπέζια παιχνίδια για την ψυχαγωγία των μαθητών.
.................................................................................................................................................................................................................................................................................
Η επιστολή προς τους προϊσταμένους των γραφείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας έχει ως εξής:
                                                                                  
Αξιότιμοι κ. Προϊστάμενοι,
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Συμπαραστάσεως  Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος» και Υπεύθυνος του  Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», σας ενημερώνω δια της παρούσης για την πρόθεσή μας να ενισχύσουμε άπορους μαθητές  των σχολείων της αρμοδιότητάς σας με ενδύματα και υποδήματα. Αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες της πολυεπίπεδης κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας, και συμπάσχοντας με την αγωνία των οικογενειών να ελαφρύνουν το άλγος της ανέχειας από τις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών τους, προτιθέμεθα να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας έχει μία εικοσάχρονη πορεία στην ποιμαντική και έμπρακτη στήριξη πολλών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας (κρατουμένων, αποφυλακισθέντων, φυγόποινων, αστέγων, προσφύγων, άπορων οικογενειών, ασθενών, μαθητών, φοιτητών  κ.α.) στα πλαίσια της διακονίας της τοπικής μας Εκκλησίας. Η αξιοζήλευτη δράση του «Ε» έχει επεκταθεί και σε πολλούς άλλους κοινωνικούς τομείς, καθώς και στον χώρο των Εκδόσεων. Το όλο έργο στηρίζεται σ' ένα μεγάλο δίκτυο ακαταπόνητων εθελοντών (150), που σεμνά και διακριτικά το διεκπεραιώνουν μέσα σε ποικίλους κόπους και δυσκολίες. 
Θα ήθελα ακόμη να σας διαβεβαιώσω για την εχεμύθεια και την πιστή τήρηση του απορρήτου στην ενίσχυση των μαθητών σας,
Με τιμή και εγκάρδιες ευχές
Για το Δ.Σ.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
           Πρωτοπρ. Θεόδωρος Μπατάκας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου