menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ"

Με πρωτοβουλία του Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", δημιουργείται από το Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", μια νέα ιματιοθήκη για την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των τροφίμων του Ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ" (του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου). Ο χώρος, που θα φιλοξενήσει όλα τα αναγκαία είδη που θα προσφέρει κατά καιρούς η "Δ" (ενδύματα, υποδήματα κ.α.), βρίσκεται στο ίδιο κτίριο όπου φιλοξενούνται κάποιοι ξεχασμένοι συνάνθρωποί μας, που, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να κοινωνικοποιηθούν ομαλά με την πολύτιμη βοήθεια και την έμπρακτη αγάπη των υπευθύνων και των ολίγων εργαζομένων του Ξενώνα. Οι εθελοντές - συνεργάτες του Συλλόγου, έχουν στη μέριμνά τους και τους ευαίσθητους αυτούς αδελφούς, οι οποίοι στέκονται πάντοτε με ευγνωμοσύνη μπροστά στην έμπρακτη αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", είναι έτοιμος να δημιουργήσει και νέες ιματιοθήκες στηρίζοντας: Ναούς, Μοναστήρια, Ιδρύματα, Συλλόγους, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Σχολεία και άλλους τοπικούς φορείς που θα ήθελαν τη συνεργασία του. 

Μακάρι, να βρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι σε ευαίσθητους χώρους, που θα ήθελαν να βοηθήσουν πρακτικά και άμεσα τους αδελφούς που διακονούν. Είναι πολυτέλεια πια να κοιτάζει ο καθένας τον εαυτό του και τα προβλήματα του. Όλα αντιμετωπίζονται καλύτερα και με επιτυχία αν προχωρούμε με αλληλεγγύη και έμπρακτη αγάπη.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου