menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"

Το 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας - με επικεφαλής την Διευθύντρια του σχολείου - πραγματοποίησαν εκπαιδευτική και φιλανθρωπική επίσκεψη στους χώρους διακονίας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ". Το πρωί της Παρασκευής 16/12/2016 επισκέφθηκαν τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", ξεναγήθηκαν στους χώρους διακονίας των εθελοντών, τον εκθεσιακό χώρο, όπου παραλαμβάνουν οι άποροι τον ρουχισμό τους και παρέδωσαν στον Υπεύθυνο της βάρδιας μια ποσότητα παιδικών ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών για να διανεμηθούν σε άπορα παιδάκια. 



Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, στο Βόλο, όπου τους υποδέχτηκε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. Τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το κοινωνικό έργο του "Ε", να ξεναγηθούν στους χώρους διακονίας και να παραλάβουν από μια όμορφη εικόνα της Παναγίας, ως ενθύμιο της επισκέψεώς τους. Η επίσκεψη των παιδιών ολοκληρώθηκε με την παράδοση ενός υπέροχου πίνακα που δημιούργησαν όλα τα νήπια με τους νηπιαγωγούς τους για να στολίσει μια πλευρά του νέου ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος που θα λειτουργήσει ο "Ε" από την 1η Ιανουαρίου 2017. Τα παιδιά συνόδευαν: η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου, νηπιαγωγοί και μια ομάδα γονέων.


Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ευχαριστεί και συγχαίρει τους νηπιαγωγούς, τους γονείς και τα παιδιά για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν, αλλά και για την προσφορά τους.  Μακάρι, να βρεθούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που θα μιμηθούν αυτή την σπουδαία εκπαιδευτική εκδήλωση για να βιώσουν τα παιδιά μας κάποια πράγματα που δεν το κατορθώνουν τα βιβλία και οι Η/Υ.   Τα λόγια μας θα τα ξεχάσουν, αλλά τα βιώματα παραμένουν και καθοδηγούν...



............................................................................................................................
Στη φωτογραφία το έργο των παιδιών με τίτλο: "Το χρωματιστό πάπλωμα της Αγάπης", εμπνευσμένο από το βιβλίο: "Το δώρο της παπλωματούς".

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου