menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΒΟΛΟΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ"

Ένα υπέροχο απογευματινό χάρισαν στο πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης (17/12/2016), για την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ", 79 μαθητές και 20 καθηγητές των σχολείων: 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, του παραρτήματος του 6ου γυμνασίου που εδρεύει στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου (φυλακή ανηλίκων Βόλου), στο Γυμνασιακό Παράρτημα Ν. Αγχιάλου που εδρεύει στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας και της πολυμελούς νεανικής χορωδίας Αγ. Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων ενθουσίασαν το κοινό προσφέροντας ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για την δράση του Συλλόγου. Απηύθυναν χαιρετισμό: η  κ. Ξένη Δημητρίου, Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου και ο κ. Παναγιώτης Μανδράκης, Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας που είχε την ευθύνη του καλλιτεχνικού μέρους της γιορτής.  
Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ενδιαφέροντα κείμενα που έγραψαν ανήλικοι κρατούμενοι μαθητές των τοπικών χώρων κράτησης με σπουδαία μηνύματα για όλους. Η ορχήστρα και η χορωδία του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας παρουσίασαν με επιτυχία παραδοσιακά τραγούδια. Οι ανήλικοι αλλοδαποί μαθητές κρατούμενοι (της φυλακής του Βόλου) μέσω ηλεκτρονικών μέσων χαιρέτησαν την γιορτή αποστέλλοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα αγάπη και ευγνωμοσύνης. Οι τέσσερις ανήλικοι κρατούμενοι μαθητές των σχολείων της Κασσαβέτειας που ήσαν παρόντες - με τη συνοδεία των υπεύθυνων υπηρεσιακών παραγόντων  της φυλακής - ανέβηκαν στο βήμα και συγκίνησαν όλο το ακροατήριο με τον μεστό και καρδιακό τους λόγο. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραδόθηκε στην πρώτο υιό της αείμνηστης Σταυρούλας Σουίπα (+2016), καθηγήτριας του 2ου ΓΕΛ. Μ. Ιωνίας, ένα αναμνηστικό δώρο ως έκφραση συμπαράστασης όλων των οργανωτών της γιορτής. Μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό προσέφερε, επίσης, και η παιδική χορωδία των Τρικάλων με μαέστρο τον κ. Λεωνίδα Πλαστάρα, η οποία απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Την εκδήλωση παρουσίασε με τον δικό της υπέροχο τρόπο η κ. Κατερίνη Κολοκοτρώνη, καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ. Ν.Ιωνίας και του Γυμνασίου της φυλακής Βόλου. 
Λίγο πριν τελειώσει η γιορτή, ο Διευθυντής του 10ου Δημ. Σχολείου Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου), κ. Τάσος Γούκος, παρέδωσε στο π. Θεόδωρο ένα πουγκί με χρήματα που συγκέντρωσαν δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου του ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την ευεργετική παρουσία του Συλλόγου στο σχολείο τους. 

"Όντως, αυτή η εκδήλωση τα είχε όλα", είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, κλείνοντας την εκδήλωση. Συνεχάρη τους συνεργάτες του "Ε" και τα σχολεία που συμμετείχαν ενεργά στη γιορτή, τόνισε την μεγάλη προσφορά των σχολείων μέσα στη φυλακή και υπογράμμισε με νόημα πως "ο Χριστός γεννήθηκε για όλους τους ανθρώπους.... για όλους..."

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, η εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυδρίνη, ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Εμμανουήλ Κανέλλης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, συνοδευόμενος από μέλη του Συλλόγου, δικαστικοί λειτουργοί, Διευθυντές των τοπικών φυλακών, Διευθυντές και καθηγητές διαφόρων σχολείων της περιοχής μας και πολλοί άλλοι.

Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της μεγάλης αυτής γιορτής: τους υπευθύνους των σχολείων και της χορωδίας, τους μαθητές τους και όλους τους προσκεκλημένους που βοήθησαν με τον τρόπο τους τη συνέχιση της δραστηριότητος του Συλλόγου.

Περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση θα αναρτηθούν σε λίγες ώρες.










▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου