menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

1.988 διανυκτερεύσεις σε απόρους από τον Εσταυρωμένο το 2016

 Από εξόρμηση των εθελοντών του  "Ε".
Διευρύνεται διαρκώς το έργο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως κρατουμένων «Εσταυρωμένος» το οποίο περικλείει μεταξύ άλλων 1.988 διανυκτερεύσεις στη διάρκεια του 2016 σε άπορους και άστεγους Βολιώτες, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα, προσφέρθηκαν 12.120 μέρες φιλοξενίας, αντίστοιχα, σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας, φυλακισμένοι, αποφυλακισθέντες, πρώην επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης, ολόκληρες οικογένειες οι οποίες στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, υποστηρίζονται στην καθημερινότητά τους από τον «Εσταυρωμένο».
Ο ίδιος Σύλλογος έχει ξεπεράσει προ πολλού τα τοπικά σύνορα, αποστέλλοντας, σημειωτέον, 79 φορτηγά με είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα, σε Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, όπου υπάρχουν πρόσφυγες, φτάνοντας μέχρι τα Βαλκάνια και τη μακρινή Μαδαγασκάρη.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε το έργο μας χάρη στη βοήθεια των εθελοντών και ανθρώπων που μας στήριξαν, μας ενίσχυσαν και μπορέσαμε να δώσουμε αρκετά δέματα στους απόρους. Το κάθε δέμα περιείχε κρέας, λάδι, τρόφιμα μακράς διαρκείας και γλυκά, ενώ παράλληλα δόθηκε και το οικονομικό βοήθημα των Χριστουγέννων».
Η βοήθεια που δίνεται από το Σύλλογο στους απόρους είναι διαρκής και προσφέρεται σε σταθερή βάση, αγκαλιάζοντας παράλληλα και τα μέλη των οικογενειών φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων, αλλά και παιδιών που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Στη διάρκεια των γιορτών, εξάλλου, οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου» επισκέφτηκαν μαζί με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή ΜΟΖΑ, τα παιδάκια τραγούδησαν στα Ελληνικά και τα Αραβικά και έλαβαν με πολύ χαρά τα δώρα τους, σκουφάκια, γαντάκια και κασκόλ, προσφορά του Συλλόγου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις φυλακές της Κασσαβέτειας και του Βόλου, όπου νεαροί κρατούμενοι παρουσίασαν σε μορφή θεατρικού δρώμενου το «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.
«Ήταν συγκινητική η γιορτή που ετοίμασαν οι φυλακισμένοι. Είναι συγκινητικό να βλέπεις την ευγνωμοσύνη στα μάτια αυτών των παιδιών και την πρόθεσή τους να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου μόλις αποφυλακιστούν, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά» επισημαίνει ο π. Θεόδωρος, για να προσθέσει ότι ο «Εσταυρωμένος» δεν είναι χρηματοδοτούμενο σωματείο, αλλά στηρίζεται στη διαρκή προσπάθεια και την αγάπη του κόσμου, που αναγνωρίζει και υποστηρίζει το έργο που αναπτύσσεται»

http://www.taxydromos.gr/Topika/246087-1-988-dianyktereyseis-se-aporoys-apo-ton-estayrwmeno-to-2016.html

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου