menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Λαμπρά τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν κι εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι. Μ. Δημητριάδος με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.....
 Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος, στο κήρυγμά του ανέφερε ότι «η Βάπτιση του Κυρίου είναι καρπός της απέραντης αγάπης Του προς τον άνθρωπο… Γιορτάζει τα Θεοφάνεια όλη η Εκκλησία μας που ονομάζονται έτσι, γιατί στο γεγονός αυτό έχουμε την φανέρωση του Τριαδικού Θεού. Το μυστήριο αυτό δεν προσεγγίζεται με την λογική, παρά μόνο αν αφήσει ο άνθρωπος την καρδιά του να νιώσει το βάθος της αγάπης της Τριάδος… Ο Θεός γνωρίζει ότι ζούμε σ’ αυτή τη ζωή αντιπαλεύοντας με τα κύματα, προσπαθώντας να βγούμε νικητές. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα. Μπορεί σήμερα να φαίνονται μεγάλες και ανυπέρβλητες, αλλά εμείς μπορούμε ν’ αντλήσουμε δύναμη και υπομονή, ξέρουμε ότι η ελπίδα μας δεν είναι ιδέες, ιδεολογίες, αφηρημένες σκέψεις, αλλά ο Χριστός. Γι’ αυτό γιορτάζουμε. Και σήμερα που όλη η κτίση αγιάζεται, μαζί της κι εμείς ας κρατήσουμε αυτή τη χαρά της κοινωνίας…».

Ακολούθησε η τελετή του μεγάλου Αγιασμού, στην οποία παρέστησαν η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλής και Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών και εκπρόσωποι φορέων.
Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν επί ειδικώς ευτρεπισμένου πλοιαρίου, από του οποίου ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη Θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα. Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε η νέα χρονιά «να είναι ευλογημένη, να είναι έτος ενότητος, που είναι το μόνο μας όπλο, σε μια εποχή με διαρκώς διογκούμενες δυσκολίες. Ενοποιός δύναμη είναι η πίστη μας, που αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή του λαού μας στις λατρευτικές μας εκδηλώσεις, τη σύμπραξη όλων των φορέων για την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη. Αυτή την ενότητα απαιτούν οι καιροί και ο λαός μας. Κρατήστε την ελπίδα στην καρδιά, που είναι ο Χριστός. Κρατείστε τη χαρά της γιορτής. Κρατείστε ζωντανή τη φλόγα της αγάπης στις οικογένειές σας. Είθε η νέα χρονιά να είναι ειρηνική για όλο τον κόσμο, ο Θεός να μας κρατήσει μακριά από την τρομοκρατία, να μας δίδει σύνεση και δύναμη για ν΄ αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες…».
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου ευλόγησε την  Βασιλόπιττα του Λιμενικού Σώματος.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι.Μ.Δ.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους φίλους του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
Οι καρδιές μας ας γίνουν λευκές όπως το περιστέρι που ήρθε να ξαποστάσει στο ιερατικό χέρι. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου