menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", προσέφερε καυσόξυλα σε πέντε (5) ακόμη άπορες οικογένειες

Μπήκαμε στο Φθινόπωρο και στο νου μας σκεπτόμαστε για τις ανάγκες του χειμώνα. Βέβαια, Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα με άνεση μπορούν να προετοιμαστούν ακόμη και την τελευταία στιγμή. 

Ο άπορος, ο άνεργος, ο ασθενής, ο πολύτεκνος, ο χρεωμένος, ο απελπισμένος διερωτάται πως θα ζεστάνει το σπίτι του. Τα καύσιμα υλικά έχουν γίνει είδη πολυτελείας και οι τιμές τους έχουν ανεβεί απαγορευτικά γι' αυτούς. 

Μπροστά και σ' αυτή τη δυσκολία, έρχεται ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και, χωρίς καν να του ζητηθεί, τρέχει με τους συνεργάτες του να προμηθεύσει με καυσόξυλα κάποιες άπορες οικογένειες. 

Ήδη, είχε ενισχύσει τρεις (3) οικογένειες και προχθές προσέθεσε άλλες πέντε (5), συνεργαζόμενος πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Πολιτείας που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν όλες τις περιπτώσεις. 

Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο με σκοπό να συνεχίσει και την προσπάθειά του αυτή. Στην συναναστροφή μας όμως με τον κόσμο του εμπορίου, διαπιστώνουμε πως κυριαρχεί το κυνήγι του χρήματος και το υπερβολικό κέρδος. Πολλούς δεν τους ενδιαφέρει ο φιλανθρωπικός σκοπός του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους....

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ για κείνους που πωλούν:
Αδελφοί, για σας είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να προσφέρετε κάτι από την παραγωγή σας, το μαγαζί σας, το εμπόρευμά σας κ.λ.π.  
Όταν βλέπετε στην πόρτα σας ανθρώπους που διακονούν τους αναξιοπαθούντες, να σκέπτεστε πως ο ΧΡΙΣΤΟΣ σας κτύπησε την πόρτα. 
Μην χάνετε την ευκαιρία. Δώστε κάτι. Έστω το ελάχιστο. 
Χαμηλώστε έστω λίγο τις τιμές. 
Ας χάσετε λίγο από το γήινο κέρδος σας. 
Το ουράνιο θα έχει αιώνιες θετικές επιπτώσεις. 
Κι όταν λάβετε στα χέρια σας τα χρήματα που σας έδωσαν κάποιοι διάκονοι του Χριστού ως ελεημοσύνη, τότε να είστε διπλά προσεκτικοί. 
Να είστε δίκαιοι και ... βάλτε και κάτι παραπάνω...
π. Υάκινθος (ο "ζητιάνος")

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου