menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ

Με τη χάρη του Θεού και τη στήριξη των δεκάδων εθελοντών του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", συνεχίζεται η επιχείρηση  "προετοιμασία για το χειμώνα". 
Ήδη, το Δ.Σ. είχε την πρόνοια - όπως κάθε χρόνο - να προλαμβάνει τα πράγματα πριν έλθουν οι δύσκολες ώρες στους χώρους κράτησης, αλλά και στις δεκάδες άπορες οικογένειες που στηρίζει ποικιλοτρόπως. 

Κατ' αρχάς, έχει προμηθεύσει τις τοπικές φυλακές και τα Ιδρύματα - και όχι μόνον - με όλα τα απαραίτητα είδη που θα έχουν ανάγκη το χειμώνα οι αναξιοπαθείς συνάνθρωποί μας. 

Έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ανθρωπιστικές αποστολές, εντός και εκτός του Νομού Μαγνησίας, και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, με αμείωτο ενδιαφέρον (χώροι κράτησης: Μαλανδρίνου, Ελαιώνα Θηβών, Δομοκού, Τρικάλων, Λαρίσης, Κασσαβέτειας, Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, κρατητήρια Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, Γηροκομείο Βόλου, Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, Γηροκομείο Παναγίας Αρμενίου, Ξενώνας "Φιλύρα" κ.α.

Βεβαίως, η μεγαλύτερη μέριμνα του Συλλόγου μας έχει στραφεί - εδώ και μια δεκαετία - στις άπορες οικογένειες (αστέγων, κρατουμένων, αποφυλακισθέντων, φυγοποίνων, προσφύγων, μεταναστών, κακοποιημένων γυναικών, μονογονεϊκών οικογενειών, απόρων φοιτητών και μαθητών κ.α.). 

Και είναι φυσικό αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο Θεός μας γεμίζει τα χέρια και δεύτερον η μεγάλη κρίση που "μαστίζει" την περιοχή μας ανάγκασε το Δ.Σ. να ανταποκρίνεται - στο μέτρο του δυνατού -  στις παρακλήσεις των απόρων οικογενειών. Αυτά που διαθέτει ο "Ε", προσπαθεί να τα μοιράσει με δικαιοσύνη.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ. 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟΥΣ:

1. Με την προσευχή σας.
2. Με την κοινοποίηση όλων των δραστηριοτήτων του "Ε".
3. Αγοράζοντας ένα από τα βιβλία του (βλέπε στην αρχική σελίδας ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ)
4. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του.
5. Προσφέροντας κάποια είδη που έχει ανάγκη, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι, κρέας, κοτόπουλα, ψάρια, κατεψυγμένα λαχανικά, γάλα εβαπορέ, σχολικά είδη, καινούργια εσώρουχα (για όλες τις ηλικίες), είδη καθαριότητος, τηλεκάρτες του ΟΤΕ (όχι για κινητά),
6. Καταθέτοντας ένα χρηματικό ποσόν στον τραπεζικό του λογαριασμό ή στο γραφείο με επίσημη απόδειξη (Κ. Καρτάλη 152, στο Βόλο).
7. Προσφέροντας λίγο από τον χρόνο σου διακονώντας 2 ώρες την εβδομάδα σε κάποια κοινωνική του δομή (Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» και στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας κ.α.).


Αν κάπου μπορείτε να βοηθήσετε, ελάτε σε επαφή με τον Πρόεδρο του «Ε» π. Θεόδωρο Μπατάκα (Κάθε Παρασκευή στον Γραφείο του Συλλόγου μας ή στον Άγιο Νικόλαο Βόλου) ή λάβετε πληροφορίες για τις προσφορές σας στα τηλέφωνα; 2421310021 (ΚΕ.Δ.Α.Β.) και 2421030054 (Γραφείο)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου