menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ: Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ... "ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ" ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!


Αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδύκτιο για να δουν ολοι οι άνθρωποι 
Μ Ι Α   Θ Λ Ι Β Ε Ρ Η   Ε Ι Κ Ο Ν Α  
που παρουσιάζεται συχνά στον εξωτερικό χώρο του 
Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών - της Ι.Μ. Δημητριάδος - "ΔΙΑΚΟΝΙΑ"
που λειτουργεί ως παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". 

ΣΧΟΛΙΑ και ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
από τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου 
που έχει την κύρια ευθύνη λειτουργίας και αυτής της εκκλησιαστικής κοινωνικής δομής.

1. Οι "δωρητές" όλων αυτών των διασκορπισμένων ενδυμάτων (βλέπε ΦΩΤΟ) τα εγκατέλειψαν έξω από το χώρο της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ", αρνούμενοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπευθύνων για το ωράριο λειτουργίας του χώρου και παραλαβής τους από υπεύθυνους συνεργάτες του Συλλόγου. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.
2. Όσοι εγκαταλείπουν τις "ελεημοσύνες τους" έξω από το χώρο της "Δ", δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και αμαυρώνοντας την εικόνα των δεκάδων εθελοντών - συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", που εργάζονται αφιλοκερδώς καθημερινά για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες άποροι συνάνθρωποί μας, κάνουν μεγάλο κακό  και στην συγκεκριμένη εκκλησιαστική υπηρεσία.
3. Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες πως η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" δεν δέχεται πια τις προσφορές των συμπολιτών μας, διότι το 90% των υπηρεσιών της "Δ" έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕΔΑΒ) - Θουκυδίδου 10, έναντι του ΙΚΑ Βόλου και απέναντι από την είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου - όπου γίνονται όλες οι παραλαβές των προσφορών σε είδη ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα κ.α. και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους υπεύθυνους της ημέρας (2421310021).
4.. Στο χώρο της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" τοποθετήθηκαν κατ΄επανάληψη επιγραφές που ενημέρωναν τους συμπολίτες μας. για την αλλαγή αυτή. Κάποιοι δε κακόβουλοι συνάνθρωποί μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τις επιγραφές το ίδιο βράδυ. 
5. Όλα αυτά τα διασκορπισμένα ενδύματα που βλέπετε (στις φωτογραφίες) είναι αποτέλεσμα κλοπής από συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιλέγουν τα καλύτερα και τα υπόλοιπα τα εγκαταλείπουν διασκορπίζοντάς τα σ΄ολόκληρη εκείνη την περιοχή.  Πρόκειται για ομάδες Ελλήνων, αλλά και ξένων, οι οποίοι τα πωλούν σε λαϊκές αγορές του Βόλου και των περιχώρων.
6. Όλες αυτές οι προσφορές που εγκαταλείπονται έξω από τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας μας είναι ουσιαστικά το ξεφόρτωμα μιας ποσότητας πραγμάτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα χρειάζονται πια. Αυτό δεν είναι χριστιανική ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, αλλά εμπαιγμός. 
7. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν κάποια είδη ένδυσης κ.λ.π. θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα είδη αυτά θα πρέπει να είναι πλυμένα, καθαρά και σιδερωμένα. 
8. ΔΕΝ δεχόμαστε τα πολύ παλαιά, τα τριμμένα, τα ασιδέρωτα, τα κιτρινισμένα και τα άπλυτα ρούχα. Είναι ντροπή να προσφέρουμε σε απόρους συνανθρώπους μας ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΑ είδη. Κι αυτοί είναι άνθρωποι, παιδιά του Ιδίου Θεού και έχουν αξιοπρέπεια και αξία. 
9. Ζητούμε συγνώμη από τους γείτονες της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ", για την θλιβερή εικόνα που δημιουργείται  στην περιοχή τους, εξ αιτίας εκείνων των ανθρώπων που δεν σέβονται τους κανόνες λειτουργίας των δομών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Δυστυχώς, όλοι εμείς είμαστε εθελοντές και δεν μπορούμε να αστυνομεύουμε το χώρο αυτό και την ... νύκτα. Ζητούμε την κατανόησή τους.
π. Θεόδωρος Μπατάκας
Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου