menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ "ΚΙΒΩΤΟΥ" ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".


Μία συγκινητική  εκδήλωση  με πρωταγωνιστές τα φιλοξενούμενα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» και την πρόθυμη αρωγή του «Εσταυρωμένου», παρακολούθησε το κοινό της πόλης μας στον φιλόξενο χώρο της κάτω αίθουσας του Πνευματικού κέντρου, το Σάββατο 20-1-18, στις 6.00 το απόγευμα.
Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας παρουσίασε ακροθιγώς την πολύπτυχη δράση του «Ε» και τη στήριξη προς το ανθρωπιστικό έργο της «Κιβωτού» , ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξήρε τη δράση όλων εκείνων που αθόρυβα και συστηματικά κοπιάζουν για την άρση του σταυρού των δυσκολιών, όπου αυτές εντοπίζονται. Ευαισθητοποιημένη η Τοπική μας Εκκλησία απέναντι σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαιτέρως δε στα παιδιά, προσφέρει αφειδώς κάθε υλικό και πνευματικό μέσο για την παραμυθία της κοινωνικής οδύνης.
Στη συνέχεια, η Διευθύντρια της «Κιβωτού» κ. Αικατερίνη Μανίνη ανέδειξε όλες της επιμέρους δράσεις και παρεμβάσεις για την ίαση των παιδιών από τις τραυματικές τους εμπειρίες, την προσαρμογή σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον και την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, μετά την ενηλικίωσή τους. Προβλήθηκαν ακόμη ολιγόλεπτες ταινίες σχετικές  με την Κριμαία (επ' ευκαιρία του προσκυνήματος που θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Μάιο ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"), καθώς και στιγμές από την καθημερινή διαβίωση και εκπαίδευση των παιδιών στην οικία τους στο Διμήνι, δωρεά του κ. Λούλη, αλευροβιομηχάνου και εξέχοντος συμπολίτη μας.
Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν αναμφίβολα η παρουσίαση από τα ίδια τα παιδιά ενός θεατρικού δρώμενου, που περιελάμβανε τραγούδι, ελληνικούς χορούς και μία μικρή παράσταση. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση και συνεχάρη τους ανθρώπους της «Κιβωτού» που έχουν δημιουργήσει μία φωλιά αγάπης για τα παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και οι εθελοντές του «Ε» τη μοίρασαν στους παρευρισκομένους, πάντα παρόντες σε οποιαδήποτε κλήση βοηθείας, από όπου και αν προέρχεται. Την γιορτή έκλεισε ο π. Θεόδωρος ο οποίος συνεχάρη τους συνεργάτες της "ΚΙΒΩΤΟΥ" για την επιμελημένη εργασία τους και μοίρασε τα δώρα του Συλλόγου σ' όλα τα παιδιά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος ευλόγησε την βασιλόπιτα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος
μίλησε με θερμά και πατρικά λόγια για όλους τους συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας 

Η Προϊσταμένη του εν Βόλω παραρτήματος της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Κοινωνική Λειτουργός κ. Αικατερίνη Μαρτίνη

Υπέροχη και η ξενάγιση στο σπίτι των παιδιών της "ΚΙΒΩΤΟΥ"

Οι πρωταγωνιστές του θεατρικού μονόπρακτου: 
"Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Τα παιδιά της "ΚΙΒΩΤΟΥ", ενωμένα και αγαπημένα προχωρούν στη ζωή

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", 
π. Θεόδωρος Μπατάκας παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία για το έτος 2017

Οι εθελόντριες του Συλλόγου και ο πάγκος με τις εκδόσεις του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Την εκδήλωση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπολίτες μας.



"ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ"

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου