menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα, στα Φάρσαλα

Το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 5 μ.μ., ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, στα Φάρσαλα.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, σε συνεργασία με τον Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Φαρσάλων, «Παναγία η Ελεούσα» και ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου αυτού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από παιδιά κατηχητικών σχολείων και πρώτη πήρε το λόγο ευχαριστώντας τον πατέρα Θεόδωρο και εξαίροντας το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Στέλλα Τσαλούκη – Μπουλασίκη. Ακολούθησε κατόπιν η ομιλία του κ. Λάμπρου ΓιωτόπουλουΑντιπροέδρου του Συλλόγου του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», ο οποίος αναφέρθηκε στη σύσταση του Συλλόγου, στο σημαντικό του έργο, στις δομές, τις δράσεις και τη λειτουργία του. Στη συνέχεια, παιδιά των δύο κατηχητικών σχολείων των Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νικολάου Φαρσάλων, τραγούδησαν το πολύ όμορφο τραγούδι «γαλάζια θάλασσα». Τα παιδιά συνόδευσε στο πιάνο η κ. Μαρία Μπουλασίκη,  κόρη της Προέδρου του Συλλόγου.
Κατόπιν και πριν την παρουσίαση των δύο βιβλίων, η κ. Μαρία Χατζηγεωργίου - Μαυρουδή, εκφωνήτρια της ραδιοφωνικής εκπομπής του «Εσταυρωμένου» στο ραδιοφωνικό σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας, διάβασε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα των δύο παιδικών βιβλίων: "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" και "Ο... "ΠΕΙΡΑΤΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΡΚΟΥΛΑ". Ακολούθησε η παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων με αναφορές στη μορφή, στο περιεχόμενο και στην πνευματική προσφορά των  βιβλίων αυτών, από την κ. Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα ακόμη τραγούδι από τα παιδιά των δύο κατηχητικών σχολείων με τίτλο «φουρτούνα». Κατόπιν η κ. Μαρία Χατζηγεωργίου ανέγνωσε και απέδωσε πολύ εκφραστικά, το πρώτο παραμύθι του 2ου  παιδικού βιβλίου με τίτλο «Η πονηρή αλεπού… Γιάτρενα!». Μετά το παραμύθι αυτό, μία ομάδα από δώδεκα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φαρσάλων, με επικεφαλής την κ. Μαρία Φλιώκα, φιλόλογο, κατηχήτρια, διάβασε τμηματικά το διήγημα του πρώτου παιδικού βιβλίου με τίτλο «Ο  τρελός του χωριού».
Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Θεόδωρος, βαθύτατα συγκινημένος, ευχαριστώντας τον κόσμο που συμμετείχε και τους συνεργάτες του για τη στήριξη που του παρέχουν. Στο τέλος, ο Αιδεσιμώτατος  Πρόεδρος του "Ε" δίνοντας την ευχή του σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, χάρισε στον καθένα και μία όμορφη εικονίτσα της Παναγίας ως ευλογία, ενώ στα παιδιά του κατηχητικού πρόσφερε όμορφους σελιδοδείκτες και c.d. Λίγο πριν κληρώθηκαν και τρεις όμορφες εικόνες του Αγίου Λουκά. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, ενίσχυσαν το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», αγοράζοντας τα δύο παιδικά βιβλία και άλλα όμορφα αντικείμενα, που κυρίες εθελόντριες του Συλλόγου είχαν την καλοσύνη να εκθέσουν στην είσοδο της αίθουσας. Οι ευγενικές και φιλόξενες κυρίες του Συλλόγου «Παναγία η Ελεούσα» με επικεφαλής την Πρόεδρό τους, πρόσφεραν με αγάπη κάποιο κέρασμα σε όλα τα μέλη του «Εσταυρωμένου» που πήραν μέρος στην εκδήλωση αυτή
Ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση που ενίσχυσε πνευματικά όλους τους παρευρισκόμενους.
Κερασία Γκαβανούδη - Παπαγεωργίου, Φιλόλογος


Τα μέλη της αποστολής του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", στα Φάρσαλα

Η κ. Χριστίνα Μπομπότη, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης

Η παιδική χορωδία των κατηχητικών των Ι.Ν. των Φαρσάλων 
με την υπεύθυνη της χορωδίας κ. Μαρία Μουλασίκη

 Τα παιδιά εντυπωσίασαν και με την αφήγηση ενός διηγήματος
με υπεύθυνη την κ. Μαρία Φλιώκα, Φιλόλογο.

Η κ. Στέλλα Μπουλασίκη, Πρόεδρος τους Ιεραποστολικού Συλλόγου 
καλωσορίζει την αντιπροσωπεία του "Εσταυρωμένου"

Μία άποψη της υπέροχης αίθουσας του Δήμου Φαρσάλων 
που φιλοξένησε την εκδήλωση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Οι συνεργάτες του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" επί σκηνής: 
Ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η κ. Μαρία  Χατζηγεωργίου, συνεργάτης του "Ε" στον Ρ/Σ και η κ. Κερασία Παπαγεωργίου, συνεργάτης του "Ε" που είχε την φιλολογική επιμέλεια και των δύο παιδικών βιβλίων.

Ο π. Θεόδωρος, ο συγγραφέας των παιδικών βιβλίων, ευχαριστεί θερμά τους προσκεκλημένους, τους συνεργάτες του και τα μέλη του Συλλόγου Φαρσάλων

Η. κ Μαρία Χατζηγεωργίου, αφηγείται το παραμύθι: "Η ΑΛΕΠΟΥ... ΓΙΑΤΡΕΣΑ"

Η παρουσίαση του διηγήματος: "Ο ..."ΤΡΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"

Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση 
ενίσχυσαν τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" αγοράζοντας βιβλία και άλλα είδη.

Ο πάγκος των εκδόσεων, εθελόντριες  του "Ε" και μέλη 
του Συλλόγου "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΟΥΣΣΑ"


Το Δ.Σ. του "Ε" και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συλλόγου 
συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά την κ. Στέλλα Μπουλασίκη, Πρόεδρο 
και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιεραποστολικού Συλλόγου Φαρσάλων "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΟΥΣΑ"
για την υποδοχή, την έμπρακτη αγάπη, την φιλοξενία που επεφύλαξαν στα μέλη του "Ε".





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου