menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ( 11 / 06)

Έχει γίνει παράδοση να τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του Ιατρού, και στο Ριζόμυλο Θεσσαλίας. Στον προαύλιο χώρο του κεντρικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου έχει κτιστεί ένα πανέμορφο παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου. 
Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. - ημέρα της μνήμης του - ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, με μια μεγάλη συνοδεία εθελοντών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", μετά από πρόσκληση του Εφημερίου του χωριού και την ευλογία του Μητροπολίτου Λαρίσης κ.κ. Ιγνατίου, θα μεταφέρουν την ιερά λειψανοθήκη του Μητροπολιτικού Αγίου Νικολάου Βόλου που περιέχει ένα μικρό τμήμα του λειψάνου του Αγίου Λουκά (και άλλων αγίων) στο Ριζόμυλο, για την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού - μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος - και της προσκύνησης του Αγίου. Στο τέλος της ακολουθίας θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ φαγητό σ' όλους τους προσκυνητές από την οικογένεια των κτητόρων του ναΐσκου. 

Όσοι εκ των συνεργατών και φίλων του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" επιθυμούν να λάβουν μέρος στο φετινό πανηγύρι μπορούν να έλθουν στο Ριζόμυλο με δικό τους μεταφορικό μέσον.




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου