menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Νάυλον για να σκεπάσει την διάτρητη παράγκα της.

Προ ολίγων ημερών, η Κοινωνική Υπηρεσία μιας φτωχογειτονιάς της πόλεώς μας για πολλοστή φορά ζήτησε την συμπαράσταση του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη ανάγκη μονογονεϊκής οικογένειας. Πρόκειται για την περίπτωση μιας άρρωστης νεαρής κυρίας (32 ετών) που ζει με την ανήλικη κόρη της. Η ασθενής, λόγω συχνής κακοποίησης και πολλαπλής βίας, χώρισε από τον πατέρα του παιδιού της κι εκείνη με σοβαρότατα προβλήματα υγείας κατοικεί σε μια ξύλινη παράγκα. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου την στηρίζει και εν συνεργασία με τον σύλλογό μας αντιμετωπίζει τα διάφορα έκτακτα προβλήματά της. Στη παρούσα φάση ζήτησαν από τον "Ε" την αγορά ενός μεγάλου μουσαμά ή νάιλον (με διαστάσεις 14Χ12) για να θωρακιστεί η παράγκα της εν όψει βροχών. Το Δ.Σ. κινητοποιήθηκε άμεσα και αγόρασε (130,00 Ε) τα υλικά που είναι αναγκαία για την τακτοποίηση και αυτής της εκκρεμότητας.  

Είναι χριστιανικό να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για να ενισχύουμε τους αδύναμους αδελφούς μας, ο αριθμός των οποίων αυξάνει συνεχώς. Το εντυπωσιακό είναι πως οι υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των περιστατικών αυτών  και απευθύνονται στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας. Η Τοπική μας Εκκλησία και δια του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθειά της (σε όλα τα επίπεδα), αφού θεωρεί όλους τους συμπολίτες μας παιδιά της. 

Ας ενισχύουμε οικονομικά τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" - που δεν χρηματοδοτείται από κανένα κρατικό ή άλλο φορέα - για να μπορεί να στηρίξει έστω και λίγες άπορες οικογένειες που δεν έχουν "στον ήλιο μοίρα". Όποιες κι αν είναι αυτές  

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου