menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Μία κατ΄εξοχήν ανθρωπιστική εξόρμηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (11/09)


Το Δ .Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», αποφάσισε και πραγματοποίησε την επίσκεψη μιας ομάδας Εθελοντών – Συνεργατών του Συλλόγου, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 11 Σεπτεμβρίου 2018 με σκοπό την τέλεση της παράκλησης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και τη διανομή βιβλίων με τίτλο: “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – Ο Άγιος  των πονεμένων” (έκδοση του "Ε"). Οι εθελοντές, με το μικρό λεωφορείο που ευγενώς μας παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη  Δημητριάδος και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, π. Θεόδωρο Μπατάκα, μεταφέρθηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου.  Εκεί ο ιερέας μπροστά στην  εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Λουκά, του Ιατρού, σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του μεγάλου αυτού Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Λάρισας, τέλεσε την παράκληση του Αγίου, κάνοντας δέηση υπέρ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, των νοσηλευομένων ασθενών και των μελών του Συλλόγου. Στην παράκληση παρευρέθηκαν και αρκετοί συνοδοί των ασθενών, ξαφνιασμένοι ευχάριστα αλλά και συγκινημένοι, καθώς η πράξη αυτή του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” ίσως δεν έχει  προηγούμενο.
Στο μεταξύ  οι Εθελοντές, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των τριών ατόμων και μοιραζόμενοι τα τμήματα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αφού πρώτα ενημέρωναν τους νοσηλευτές για το σκοπό της επίσκεψης, πρόσφεραν σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το βιβλίο το αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά, στο οποίο περιγράφεται ο βίος του, κάποια θαυμαστά γεγονότα και  ευχές εις ασθενούντας.  Οι ασθενείς, καθώς και οι συνοδοί τους,  δέχονταν με ευχαρίστηση την προσφορά – ευλογία της Τοπικής μας Εκκλησίας, ευχαριστώντας μας  γι΄ αυτό.   
Τελειώνοντας τη διακονία μας αυτή και απολαμβάνοντας το κέρασμα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", εύκολα παρατηρούσε κανείς στα πρόσωπα των εθελοντών την ευχαρίστηση, αλλά και ικανοποίηση από την προσφορά μας αυτή. Ζήσαμε από κοντά τη θλίψη και τον πόνο, καθώς και τη χαρά, όσοι επισκεφθήκαμε τη μαιευτική μονάδα. Τα 350 βιβλία με τις ευλογίες του Αγίου Λουκά, που διατέθηκαν  ως δώρο στο χώρο αυτό, ευχόμαστε να παρηγορήσουν και να στηρίξουν τους πονεμένους αδελφούς μας και να ενισχύσουν την πίστη τους.
Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. και τον Πρόεδρό του για τις ευκαιρίες που μας δίνει να βρεθούμε  κοντά στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. 
Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, Φιλόλογος



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου