menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Οι Ιερόπαιδες της Δημητριάδος τίμησαν την μνήμη του Προστάτου τους Αγίου Νέστορος

Με την συμμετοχή εκατό και πλέον Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, αλλά και πλήθους κόσμου, τιμήθηκε απόψε, κατά την διάρκεια του Μεθεορτίου Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, η μνήμη του Αγίου Νέστορος, ο οποίος ανακηρύχθηκε, επ’ εσχάτων, Προστάτης της χορείας των παιδιών, που διακονούν στο ιερό Βήμα.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε και την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του μαθητού Εμμανουήλ Ματθαίου.
Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην μεγάλη οικογένεια των Ιεροπαίδων της Μητροπόλεώς μας και κάλεσε τα παιδιά να νιώσουν μέλη της και να βιώσουν την θαλπωρή της. Μίλησε στα παιδιά για τον Προστάτη τους Άγιο Νέστορα, ένα νέο παιδί της Θεσσαλονίκης, που γνώρισε τον Άγιο Δημήτριο, συνέδεσε την ζωή του μαζί του, γνώρισε από εκείνον τον Χριστό και αγάπησε την αλήθεια του Ευαγγελίου. 

Ο Σεβασμιώτατος θύμισε την αναμέτρηση του Νέστορος με τον θηριώδη Λυαίο και την νίκη του, «που επιτεύχθηκε χάρη στην πίστη του στον Χριστό, μια πίστη που εμπνεύστηκε από τον κατηχητή του Δημήτριο. Η νίκη του ήταν νίκη κατά της ειδωλολατρικής αλαζονείας, ενώ έδωσε θάρρος και υπομονή στους διωκόμενους Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης. Τόσο ο Νέστορας, όσο και ο Δημήτριος, έκτοτε κοσμούν το μαρτυρολόγιο της Εκκλησίας μας και το παράδειγμά τους είναι διαρκές στον  αγώνα των χριστιανών σήμερα, κυρίως των νέων, να νικήσουν τον Λυαίο της εποχής μας, το πνεύμα του κόσμου. Η λογική της εποχής λοιδορεί την πίστη, πολεμάει τους αγωνιστές, τους παροτρύνει στην κοσμικότητα και επιδιώκει να πείσει ότι είναι μάταιο και περιττό να ανήκει κανείς στον Χριστό. Όμως, εσείς ανήκετε σε μια μεγάλη οικογένεια, που λέγεται Εκκλησία του Χριστού και η ενορία σας είναι το σπίτι σας. Πατέρας είναι ο Ιερέας, αδέλφια σας είναι όλοι οι πιστοί. Αυτή είναι η δύναμή σας. Μην ντραπείτε, λοιπόν, να διακηρύξετε ποιοι είστε. Είναι τιμή και καύχημα να είναι κανείς του Χριστού σ’ αυτή την εποχή. Γίνετε οδηγοί και Νέστορες σύγχρονοι των ενοριών σας, καλώντας τους συμμαθητές σας να ακολουθήσουν τον δρόμο σας». Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα παιδιά να κρατηθούν γερά στο σκάφος της Εκκλησίας και να εμπιστευθούν το θέλημα του Θεού στην ζωή τους. Ευχαρίστησε τους Ιερείς που συνόδευσαν τα παιδιά από τις ενορίες τους, για το έργο που επιτελούν στις ψυχές τους και τους θύμισε ότι λειτουργούν πάντα ως πρότυπά τους.

Ευχαρίστησε, επίσης και συνεχάρη τον Αρχιμ. Νικηφόρο, από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, ο οποίος βρέθηκε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, μαζί με την εξαιρετική φιλαρμονική της ενορίας του, προκειμένου να συμμετάσχει στην πανήγυρη και να στολίσει την λιτάνευση, που ακολούθησε, της ιεράς Εικόνος και του ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, καθώς και της Παναγίας της Καναλιώτισσας, που τις ημέρες αυτές φιλοξενείται στον Ναό. Τέλος, ζήτησε από τον λαό μας να προσεύχεται για τα παιδιά της Εκκλησίας, προκειμένου να βρίσκονται πάντα κάτω από την σκέπη του Θεού, για ν’ αντέξουν στους πειρασμούς και στην πολεμική του κόσμου.
Εκ του Γραφείου τύπου της Ι.Μ.Δ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου