menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ»


  Από συστάσεως του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», το Δ.Σ του Συλλόγου ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Αγ. Ελευθέριος είναι ο Προστάτης των Κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία του «Ε», γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. 

Κάθε χρόνο, στην εορτή αυτή, διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Φυλακών, με τη συμμετοχή των εθελοντών του «Ε». Αποκορύφωμα αποτελεί η μεγάλη εκδήλωση σε κεντρική αίθουσα της πόλεώς μας, με σκοπό την παρηγορία και ενίσχυση των Κρατουμένων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα στους χώρους κράτησης, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη γνωστοποίηση των σκοπών και δράσεων του Συλλόγου. Παράλληλα, αποβλέπει στην οικονομική ενίσχυση του έργου του, που προέρχεται αποκλειστικά από τα μέλη και τους φίλους του.

Για φέτος την εκδήλωση αναλαμβάνουν από κοινού: Α΄ ΜΕΡΟΣ, οι «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Δημητριάδος, στην Αγιά Λαρίσης, με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Λεμονόπουλο, καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Το πρόγραμμα της χορωδίας με βυζαντινούς  ύμνους θα παρουσιάσει  η Νομικός κ. Παναγιώτα Αγγελή. Και, Β΄ ΜΕΡΟΣ, η μαθητική χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου, και με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Ιωλκού, υπό την διεύθυνση της κ.  Κατερίνας Αποστολοπούλου, Καθηγήτριας μουσικής. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κ. Γιάννα Ζήγρα – Γιαλαμά, μέλος του «Ε», και θα τιμήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με μήνυμα σχετικό με το νόημα των Χριστουγέννων. 
Τιμή προσκλήσεως 3,00 Ε

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπατάκας










▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου