menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ (3,4,5,6/4)


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πραγματοποίηση του 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, στην πόλη του Βόλου υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη στήριξη πολλών τοπικών φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Λαμβάνουν μέρος πολλοί συγγραφείς και εκδοτικοί οίκοι απ' όλη την Ελλάδα. 

Μεταξύ των συγγραφέων, που θα λάβουν ενεργό μέρος στα εργαστήρια του 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ, συγκαταλέγεται και ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Β. Μπατάκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρος του Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" με τα δύο παιδικά του βιβλία: "Τα λόγια της στεριάς και της θάλασσας" και "Ο ... "πειρατής" με την κόκκινη βαρκούλα".

Το διαδραστικό εργαστήρι που θα διευθύνει ο π. Θεόδωρος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 5:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ. στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ. Ο συγγραφέας, θα παρουσιάσει σύντομα τα δύο παιδικά του βιβλία (που εξέδωσε ο "Ε"), θα αφηγηθεί ένα νέο ανέκδοτο παραμύθι του, θα συζητήσει και θα ζωγραφίσει με τα παιδιά και θα προσφέρει ευλογίες σ' όλους τους μικρούς φίλους που λάβουν μέρος στο εργαστήριό του. Στόχος του π. Θεοδώρου είναι θα φανερώσει στα παιδιά: την αξία της υπακοής προς τους γονείς και τους δασκάλους, τα αποτελέσματα της ανυπακοής και την αναγκαιότητα της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων. Η επικοινωνία με τον συγγραφέα θα τελειώσει με μουσική, τραγούδι και χορό. Στο εργαστήρι του π. Θεοδώρου μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 9 έως 13 ετώνεκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς

Ξεκίνησαν προεγγραφές - Δηλώστε συμμετοχή
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι προεγγραφές που αφορούν την ενεργή παρακολούθηση - συμμετοχή στα εργαστήρια μέσα από εκδήλωση ενδιαφέροντος που ζητείται και με την επιστολή - ανακοίνωση και αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία. Για τις δηλώσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα γίνονται σε α΄ φάση, έως τις 23 Μαρτίου 2019, αποστολή e-mail στο φιλόλογο, υπεύθυνο για το Φεστιβάλ, από την Ένωση Γονέων Βόλου, κ. Διονύση Λεϊμονή dioleimonis@gmail.com ή κλήση στο τηλέφωνο 6973-694826.  Το αναλυτικό πρόγραμμα, έχει αναρτηθεί στο http://enosigoneonvolou.blogspot.gr καθώς και στο προφίλ της Ένωσης στο fb
Κάλεσμα για ΣΤΉΡΙΞΗ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα γίνει κάλεσμα προσφοράς από όσους το επιθυμούν, για τον «Εσταυρωμένο» που επελέγη φέτος, ως φορέας, που μπορεί να υποστηριχθεί με διάφορες ενέργειες και δράσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου