menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Καλλιτεχνική εκδήλωση στα Φάρσαλα (13-4-19) παρουσίασης του βιβλίου "Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ..."

Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 και ώρα 7η μ.μ., ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ από το πέλαγος των αμαρτιών μου” του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα, στα Φάρσαλα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, σε συνεργασία με τον δραστήριο Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Φαρσάλων, «Παναγία η Ελεούσα» και ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου αυτού, έχοντας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου.
Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η μαθήτρια Γυμνασίου Δήμητρα Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από τους παρευρισκομένους πατέρες.
 Πρώτη πήρε το λόγο, ευχαριστώντας τον π. Θεόδωρο και εξαίροντας το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Στέλλα Τσαλούκη – Μπουλασίκη, αναφερόμενη στο νέο έργο του π. Θεοδώρου, συνδέοντας τον τίτλο και το περιεχόμενό του με την Αγία και Μεγάλη Τεσσαροκοστή, τις άγιες ημέρες της οποίας διανύουμε. 
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός της εκδήλωσης από τον κ. Δήμαρχο Φαρσάλων, ο οποίος συνεχάρη τον "Ε" και μίλησε για τη σημασία της παρουσίας τέτοιων σημαντικών έργων, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολή εποχή.
Ακολούθησαν επίκαιροι ύμνοι που έψαλαν τα μέλη του παραρτήματος Βυζαντινής μουσικής Φαρσάλων “Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός” με χοράρχη τον Αρχιδιάκονο π. Θωμά.
Στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση του νέου βιβλίο από την κ. Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη με κείμενο του κ. Ιωάννου Πατρίκου, Φιλολόγου.
Κατόπιν η κ. Ευαγγελία Ανδρεοπούλου, μέλος του Ιεραποστολικού Συλλόγου, ανέγνωσε και απέδωσε εκφραστικά από το βιβλίο “Η Διέξοδος από το πέλαγος των αμαρτιών μου” τον πρόλογο του συγγραφέα.
Ακολούθησαν και πάλι εξαιρετικοί ύμνοι  από τη χορωδία που προαναφέρθηκε και συγκεκριμένα έψαλαν τροπάρια της 1ης και 4ης ωδής του Μεγάλου Κανόνος του Αγίου Ανδρέα, επισκόπου Κρήτης.
Το πιο συγκινητικό μέρος αυτής της επιτυχημένης και ενδιαφέρουσας εκδήλωσης,  αποτέλεσε η ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα. Ξεκινώντας από τους λόγους της συγγραφής του πονήματος αυτού, αναφέρθηκε στη συνέχεια  στο επίπονο έργο του πνευματικού πατέρα και στην απόλυτη ανάγκη της μετάνοιας και της θείας εξομολόγησης από κάθε άνθρωπο, που ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της ψυχής του.  Εκείνο όμως που συγκλόνισε κυριολεκτικά τους παρευρισκομένους και έκανε τους πιο ευαίσθητους να δακρύσουν, ήταν η αφήγηση, από τον πατέρα, εμπειριών του από τη μετάνοια και εξομολόγηση πνευματικών του παιδιών. ΄Αφωνοι παρακολουθούσαμε όλοι, ευχόμενοι η ομιλία  του να διαρκέσει περισσότερο.
Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Βασίλειος, ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Φαρσάλων  εκπρόσωπος του Μητροπολίτου, συγχαίροντας τον π. Θεόδωρο για το σημαντικό του έργο και προτρέποντας τους παρευρισκομένους να προμηθευτούν αυτό το τόσο ωφέλιμο βιβλίο.
Στο τέλος, ο π. Θεόδωρος έδωσε την ευχή του σε όλους και ο κόσμος ενίσχυσε το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», αγοράζοντας βιβλία και άλλα όμορφα αντικείμενα, που κυρίες εθελόντριες του Συλλόγου είχαν την καλοσύνη να εκθέσουν στην είσοδο της αίθουσας.
Οι ευγενικές και φιλόξενες κυρίες του Συλλόγου «Παναγία η Ελεούσα», με επικεφαλής την Πρόεδρό τους, πρόσφεραν με αγάπη κεράσματα σε όλους τους παρευρισκομένους και στα μέλη του «Εσταυρωμένου» που πήραν μέρος στην εκδήλωση αυτή.Ήταν μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση που ενίσχυσε πνευματικά όλους μας.
Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, Φιλόλογος 

Ο  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ο κ. δήμαρχος Φαρσάλων και η κ. Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη


Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας και η εκπαιδευτικός κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη, οι δύο πρόεδροι των Συλλόγων: "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΟΥΣΑ".

 Ο πάγκος με τα βιβλία και τα διάφορα χειροτεχνήματα του "Εσταυρωμένου" 

Η κ. Ευαγγελία, η αφηγήτρια της βραδιάς 

Εκπρόσωποι των δυο συλλόγων

Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Φαρσάλων με χοράρχη τον Ιεροδ. π. Θωμά

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι των Φαρσάλων και των περιχώρων

Ο π. Θεόδωρος κατά την ώρα της ομιλίας του: "Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ"


Ο π. Θεόδωρος μεταξύ του δημάρχου και του εκπροσώπου του Μητροπολίτου


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου