menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Ανακαίνιση των χώρων κράτησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου


Μετά από πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και τη σχετική άδεια του Κεντρικού Λιμενάρχου Βόλου κ. Χρήστου Κανάκη, Αρχιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση των χώρων κράτησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
          Το πρωί του Σαββάτου 23/11, δύο εθελοντές του Συλλόγου και καλοί συνεργάτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, εργάστηκαν φιλότιμα και έφεραν εις πέρας το έργο αυτό. Βάφτηκαν τα πιο επίμαχα σημεία των χώρων κράτησης, έγινε ένας γενικός καθαρισμός, τοποθετήθηκαν δυο καινούργια στρώματα και αποθηκεύτηκαν πέντε καθαρές κουβέρτες.
          Στους χώρους κράτησης "φιλοξενούνται" συνάνθρωποί μας, που συλλαμβάνονται για κάποια παράνομη ενέργειά τους και παραμένουν σ' αυτούς τους χώρους για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. Βέβαια, η Πολιτεία οφείλει να χορηγεί τα αναγκαία υλικά (ένα καθαρό στρώμα, κουβέρτες, τροφή, είδη καθαριότητος κ.α.), σεβόμενη το πρόσωπο που κρατείται. Η αλήθεια είναι πως την εποχή της κρίσης το κράτος αδυνατεί να παράσχει όλα όσα αναφέραμε και το κενό καλύπτεται από το ενδιαφέρον των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας, δια του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου