menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ 2019: Οι περισσότεροι γιόρτασαν Χριστούγεννα ΧΩΡΙΣ... Χριστό και Εκκλησία. Τι κρίμα!!!

Για μια από φορά μας αξίωσε ο Κύριος και Θεός μας να εορτάσουμε και στην Ελλάδα τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. 

Μας κάλεσε να τα εορτάσουμε και την γιορτή αυτή με ΧΡΙΣΤΟ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Αλλά τι κρίμα!!! 

Για μια ακόμη φορά στην Ορθόδοξη πατρίδα μας λίγοι γιόρτασαν θεάρεστα τα Χριστούγεννα με την συμμετοχή τους στη θεία Λειτουργία. 

Οι περισσότεροι "γιόρτασαν" την μεγάλη γιορτή, την Γέννηση του Θεανθρώπου Κυρίου μας, χωρίς Χριστό και Εκκλησία. Αυτή την διαπίστωση μπορεί να την κάνει και ο πιο μικρός στην ηλικία.
  • Πολλοί αρκέστηκαν στην συμμετοχή τους στα κοσμικά ρεβεγιόν και τα γλέντια, την παραμονή της μεγάλης εορτής που οι χριστιανοί νηστεύουν για να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων, για να τιμήσουν τον... Χριστό!!!
  • Και ήταν πολύ θλιβερή η εικόνα που παρουσίαζαν κάποιοι συνάνθρωποί μας, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, εκείνο το πρωινό των Χριστουγέννων που κτυπούσαν οι καμπάνες χαρμόσυνα για να έλθουν οι πιστοί στους ναούς, κι εκείνοι επέστρεφαν στο σπίτι τους ζαλισμένοι από τα κέντρα διασκέδασης για να τιμήσουν τον ... Χριστό!!!
  • Εκείνη την ώρα λειτουργούσαν ακόμη και τα ιντερνέτ καφέ και έβλεπες παιδιά γυμνασίου και λυκείου να παίζουν όλη τη νύχτα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να τιμήσουν τον νεογέννητο Χριστό!!!
  • Η πόλη φωτισμένη μέχρι το πρωί με χιλιάδες φωτάκια και πανύψηλα τεχνητά δένδρα για να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα για τον ... Χριστό!!!!
  • Στην αγορά στήθηκαν μεγάλα αγάλματα με τον λεγόμενο "ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ", που δεν έχει καμία σχέση με τον Άγιο Βασίλειο της Εκκλησίας μας. Τάρανδοι, καλικάντζαροι, ξωτικά και άλλες μορφές του ζωικού βασιλείου για να τιμήσουν τον .... Χριστό.
  • Οι τηλεοπτικές εκπομπές παρουσίαζαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, φώτα, ηθοποιούς, τραγουδιστές, δώρα, διαφημίσεις, κουτσομπολιά και πολλά άλλα κοσμικά θέματα, αλλά χωρίς να μιλάνε και να προβάλλουν τον Εορτάζοντα, τον νεογέννητο Κύριο Ιησού Χριστό!!!
  • Κάποιοι τόλμησαν και παραποίησαν την εικόνα του Θεανθρώπου με σκοπό να τον εξευτελίσουν, να τον υβρίσουν και να τον χλευάσουν. Του έβαλαν σκουλαρίκια... Του κοκκίνισαν τα χείλη με κραγιόν. Του έβαψαν τα μάτια, τα μάγουλα και το πρόσωπο με μακιγιάζ...
Και όλα αυτά για να τιμήσουν τον Χριστό, τον Μεγάλο Θεό, την Ελπίδα όλων των ανθρώπων. Αν όλ’ αυτά τα έκαναν σε κάποιον άλλο λεγόμενο θεό που προσκυνούν οι αλλόθρησκοι θα γινότανε πόλεμος.... Κι όμως στην Ελλάδα, την Ορθόδοξη πατρίδα μας, ανεχόμαστε να διακωμωδούνται τα ιερά και τα όσια, ακόμη και ο Ίδιος ο Θεό μας. Σκέφτηκα, πως αξίζουμε περισσότερες δοκιμασίες και παιδαγωγία εκ μέρους του Θεού, μήπως και μετανοήσουμε. Αλλοίμονο στα παιδιά μας που δεν έχουν άγια χριστιανικά παραδείγματα -γονέων, δασκάλων, καθηγητών και άλλων που έχουν αναλάβει την διαπαιδαγώγησή τους-  για ν' ακολουθήσουν στη ζωή τους...
π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου