menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΤΥΧΗΣ η εκδηλωση παρουσίασης των δυο νέων εκδόσεων του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"(30/01)

Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ., ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»,  πραγματοποίησε Καλλιτεχνική Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο “ΑΧΙΛΛΕΙΟ” του Βόλου.  Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων (θεατρικών έργων) του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα, Πρωτοπρεσβυτέρου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και  Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, έκδοση του  «Ε», με τίτλο “ΟΙ... ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” και “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ” και αποτελεί την 1η επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δημοσιογράφος, κ. Νικόλαος Βαραλής,  Δ/ντής του Ρ/Σ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», ο οποίος ανέλαβε και την παρουσίαση του προγράμματος. Ο κ. Βαραλής αναφέρθηκε στη δράση και την προσφορά του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, αλλά και στα δύο θεατρικά έργα του πατρός Θεοδώρου. Μίλησε για  την εμπειρία του πατέρα από τη 25ετή διακονία του στις φυλακές και διάβασε αποσπάσματα από το πρώτο θεατρικό, σχολιάζοντας αυτά. 
Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον κ. Δημήτριο Πανταζή, ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο κ. Πανταζής επαίνεσε το συγγραφικό  έργο του πατρός Θεοδώρου, διάβασε κι εκείνος αρκετά αποσπάσματα από το πρώτο θεατρικό έργο και υποσχέθηκε ότι θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε το έργο αυτό και στη σκηνή, στην ετήσια εκδήλωση του "Ε", για την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ" (Δευτέρα 14/12/2020).
Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ. Κων/νος Μάγος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος παρουσίασε το θεατρικό “ΟΙ... ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ ΖΩΗΣ”, κάνοντας λόγο για τη σημασία του έργου αυτού, στο οποίο ζωντανεύουν καθημερινές σκηνές των χώρων εγκλεισμού, φωτίζονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα των κρατουμένων, καθώς και οι τραγικές συνθήκες διαβίωσής τους.
Στη συνέχεια ο κ. Βαραλής έδωσε το λόγο στην κ. Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, Φιλόλογο, η οποία παρουσίασε το 2ο θεατρικό έργο με τίτλο: “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ”,  και  αναφέρθηκε στο περιεχόμενο, τη δομή,   και τα μηνύματα της διδακτικής αυτής κωμωδίας, που αναδεικνύει το σύγχρονο πρόβλημα της  μοναξιάς των ηλικιωμένων ατόμων.
Στο τέλος, πήρε το λόγο ο πατέρας Θεόδωρος, συγκινημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του, και όλους τους παρευρισκομένους, που με την παρουσία τους στηρίζουν τον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» και δήλωσε ότι η συγγραφή των έργων αυτών προέκυψε αβίαστα και ακούραστα ως αποτέλεσμα της χάρης του Θεού. Κατόπιν ο πατέρας διάβασε από το 2ο θεατρικό το μονόλογο του παππού, του κυρ Μιχάλη, αποδίδοντάς τον θεατρικά και παραστατικά, συγκινώντας τον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αγοράζοντας τα δύο θεατρικά έργα, προς ενίσχυση  του Συλλόγου.









▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου