menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μία ευγενική προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Ν Μαγνησίας

Την Πέμπτη 30/01, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "Ε". Πρόκειται για τα βιβλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, που φιλοξενούν δύο θεατρικά έργα του συγγραφέα και προβάλλουν πολλά μηνύματα. Η Δ/βάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, δια του Προϊσταμένου της κ. Σωκράτη Σαβελίδη, κατέθεσε προς το Δ.Σ. του "Ε" αίτημα χορήγησης μιας ποσότητας αντιτύπων και των δύο βιβλίων. Στην επιστολή του κ. Σαβελίδη σημειώνονται και τα εξής:
"Κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης των βιβλίων «Το χαμογελαστό μουστάκι» και «Οι… ηττημένοι της ζωής» του συγγραφέα πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Β. Μπατάκα, διαπιστώνουμε ότι όχι απλώς συνάδουν αλλά και προάγουν σπουδαίες αξίες της εκπαίδευσης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και ο σεβασμός της διαφορετικότητας. Επιπλέον προάγουν πανανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η αλληλοκατανόηση και γενικότερα ο ανθρωπισμός, ενώ μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και πολιτιστικής έκφρασης, ειδικά για τις θεατρικές ομάδες των σχολικών μας μονάδων. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα ήταν ωφέλιμο για του μαθητές μας, τα παραπάνω βιβλία να κοσμήσουν τις σχολικές βιβλιοθήκες των 74 σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας μας, αλλά και της βιβλιοθήκης του κτιρίου διοίκησης της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για τη χορήγηση 75 αντιτύπων των βιβλίων «Το χαμογελαστό μουστάκι» και «Οι…ηττημένοι της ζωής» (εκδόσεις Ο “Εσταυρωμένος”) του συγγραφέα πρωτοπρεσβυτέρου Θεόδωρου Β. Μπατάκα.
Η απάντηση του Δ.Σ. του "Ε" ήταν θετική: “Tο αίτημά σας προς το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο «Εσταυρωμένος» για δωρεά αντιτύπων των τελευταίων εκδόσεων, «Το χαμογελαστό μουστάκι» και «Οι.. ηττημένοι της ζωής» στα Γυμνάσια και Λύκεια του τόπου μας, μας χαρίζει ηθική ικανοποίηση και μας δυναμώνει στη συνέχιση της Διακονίας εντός και εκτός των Φυλακών. Χρέος όλων μας, των Εκπαιδευτικών, των Κληρικών και εν γένει των ωρίμων ηλικιακά και συναισθηματικά ανθρώπων, είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τον πόθο του καλού και να ενισχύσουμε την πνευματική τους αρματωσιά. Έτσι, καθοδηγώντας τα με διακριτικότητα και ισχυρό αίσθημα ευθύνης, θα θεμελιώσουν μέσα τους μία πίστη αξερίζωτη από τις παντοειδείς εναντιώσεις της ζωής, που ορθώνεται μπροστά τους με όλες της τις προκλήσεις”.
Το Δ.Σ. του "Ε" κινητοποιήθηκε άμεσα, παραδίδοντας σήμερα (11/02) στην Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας 150 βιβλία, αξίας 750,00 Ε για να διανεμηθούν υπηρεσιακώς σ’ όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Είναι μια ευγενική προσφορά του "Ε" στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Νομού μας.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου