menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αυτός που πιστεύει θα κοινωνήσει. Όχι σε απαγορευτικά μέτρα»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6 

Στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Αρχικά, υπενθύμισε την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «θα πρέπει να κρατήσουμε την καθαριότητα και τον εξαερισμό των Ναών, και γενικότερα να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας».
Όπως είπε, «εμείς καλέσαμε τους ανθρώπους να μην κατακρίνουν κάποιον που για λόγους προφύλαξης αντί να ασπαστεί μια εικόνα κάνει μια γονυκλισία ή υπόκλιση. Εγώ θεωρώ ότι το κάνει για να προφυλαχτεί και να προφυλάξει… Εγώ δεν θα απασχοληθώ καθόλου αν δεν φιλήσει κάποιος το χέρι του Επισκόπου. Δεν είναι κακό, ούτε εξαρτάται η σωτηρία μας από αυτό», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Επισήμανε, μάλιστα, την εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου, στην οποία, όπως είπε, σημειώνεται ότι «σε αυτή την περίοδο της νηστείας οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει, ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού, να έχουν τον οργανισμό τους ισχυρό και ας παραβιάσουν τη νηστεία. Ο Χριστός συγχωρεί. Το να έχουν μια πολύ μεγάλη ενίσχυση του εαυτού τους είναι ευλογημένο».
Ο κ. Ιγνάτιος ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «εάν μια γυναίκα ή ένας άνδρας ή κάποιος γονέας θέλει να έρθει στην εκκλησία και υπάρχει αντίδραση στην οικογένεια, εγώ ως Επίσκοπος λέω να μείνει στο σπίτι».
Μιλώντας για την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες τα τελευταία 24ωρα, παρατήρησε ότι «περίμενα μεγαλύτερη απώλεια στο εκκλησίασμα αλλά δεν είχαμε». Όσον αφορά, τέλος, την Θεία Κοινωνία, υποστήριξε ότι «αυτός που πιστεύει θα κοινωνήσει, δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει. Εάν αυτό στέκεται αφορμή για διχασμό στο σπίτι εγώ συνιστώ να κάνει υπομονή. Υπάρχει κίνδυνος, εάν πάμε σε απαγορευτικά μέτρα, να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα».
Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «εμείς θα λειτουργούμε. Οι αρρώστιες είναι πάντα αρρώστιες. Οι ιερείς ποτέ δεν ασθενήσαμε από τη Θεία Κοινωνία, αλλά αυτό είναι θέμα πίστεως, δεν μιλώ επιστημονικά αλλά από θέμα πίστεως».


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου