menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τα παιδάκια μας διδάσκουν!!!

Αυτή την περίοδο του... κορωναϊού, οι μόνοι που δεν έχουν πόνο, θλίψη και ταραχή είναι τα παιδιά. Συνεχίζουν να ζουν ξέγνοιαστα και χαρούμενα, διότι νοιώθουν σιγουριά κοντά στους γονείς τους. Κοιτάζουν τα μάτια τους και -χωρίς ανησυχία- συνεχίζουν το παιχνίδι τους. Στη σχέση αυτή επικρατεί ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην πρόνοια και την φροντίδα των γεννητόρων τους. 


Κι εμείς -μικροί και μεγάλοι- είμαστε παιδιά του Παντοδύναμου και σπλαχνικού Πατέρα Θεού, ο οποίος φροντίζει για όλες τις ανάγκες μας. Είμαστε κάτω από την προστασία και την σκέπη Του. Κι όμως, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Πατέρα τους το Θεό. Πατέρα μας είναι εκείνος στον οποίο υπακούσουμε. Όσοι αναγνωρίζουμε τον Θεό ως Πατέρας μας, πρέπει να το αποδεικνύουμε στην πράξη με την υπακοή μας, αλλά και με την υπομονή στους πειρασμούς και τις δοκιμασίες. Αν είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό Πατέρα και τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, τότε δεν θα είχαμε υπερβολικό άγχος. 

Να, τι λέει ο Ίδιος:  
«Δια τούτο σας λέγω, Μη μεριμνάτε περί της ζωής σας τι να φάγητε και τι να πίητε, μηδέ περί του σώματός σας τι να ενδυθήτε· δεν είναι η ζωή τιμιώτερον της τροφής και το σώμα του ενδύματος;»Ματθ. 6:25

«Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι δεν σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας, και ο Πατήρ σας ο ουράνιος τρέφει αυτά.»Ματθ. 6:26α.

«Αλλά τις από σας μεριμνών δύναται να προσθέση μίαν πήχην εις το ανάστημα αυτού;» (Ματθ. 6:27) 

«Και περί ενδύματος τι μεριμνάτε; Παρατηρήσατε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνουσι· δεν κοπιάζουσιν ουδέ κλώθουσι. Σας λέγω όμως ότι ουδέ ο Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού ενεδύθη ως εν τούτων.»Ματθ. 6:28, 29.

ΓΙ' ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΟΓΟ  -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ- ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 
ΑΣ Τ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου