menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ένα κάθε μέρα (22) -Το Ευχέλαιο της Μ. Τετάρτης

Έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία μας η τέλεση του Μυστηρίου του Αγίου Ελαίου-Ευχελαίου, σ' όλους τους Ναούς κάθε Μ. Τετάρτη. Αυτή την ημέρα, οι πιστοί συμμετέχουν στο μυστήριο με πόθο και λαχτάρα για να λάβουν την ιαματική θεία χάρη. Χρίονται από τους ιερείς και, στη συνέχεια, λαμβάνουν μέρος του αγίου Ελαίου, για να χρίσουν και τους δικούς τους ανθρώπους -ασθενείς και μη- που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στο Ναό.

Σήμερα, Μ. Τετάρτη (15/04), τελέστηκε το μυστήριο του Ευχελαίου σ' όλους τους Ιερούς Ναούς, αλλά με την απουσία των πιστών λόγω των έκτακτων αυστηρών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι πιστοί δεν μπορούν να χριστούν. Η πρόνοια των εφημερίων δίνει τη δυνατότητα, σ' όσους επιθυμούν, να  λάβουν από τις κλειστές εισόδους των Ναών ένα βαμβάκι εμβαπτισμένο εντός του αγίου Ελαίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, τελέστηκε το πρωί το Ευχέλαιο μετά τη λήξη της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας. Στη συνέχεια, οι νεωκόροι του ναού, τοποθέτησαν πολλά βαμβακάκια με το αγιασμένο Έλαιο σε μικρά σακουλάκια, και τα τοποθέτησαν μπροστά στην κλειστή είσοδο του Ναού για τους χριστιανούς που θα ήθελαν να τα προμηθευτούν. 

Η ενορία μας, έχει εντός των ορίων της και πέντε (5) κλινικές. Οι ασθενείς, οι συνοδοί τους και οι εργαζόμενοι σ' αυτές (γιατροί, νοσηλευτές, νοσοκόμοι και λοιπό προσωπικό),  δεν είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο Ναό. Οι εφημέριοι του Ναού, επισκέφθηκαν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και παρέδωσαν στους αρμοδίους ατομικά βαμβακάκια με άγιο Έλαιο για να δοθούν σ' όλους. Να τονίσουμε δε πως απαγορεύονται οι επισκέψεις στις κλινικές ακόμη και στον ιερέα...

Να, λοιπόν, που η χάρις του Θεού δεν εμποδίστηκε από την καραντίνα-απομόνωση των πιστών. 
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ...

π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου