menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Προστατευτικά μέσα ΕΝΤΟΣ των Ιερών Ναών...

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όλοι μαζί τα καταφέραμε και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε»
Συνέντευξη στο TRT

... Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στα προστατευτικά μέσα, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι πιστοί, με την επάνοδό τους στους Ναούς, όπως οι μάσκες, ενώ θα υπάρχουν στις εισόδους των Ναών αντισηπτικά και ό,τι άλλο χρειαστεί, καθώς και έλεγχος του αριθμού των πιστών. Μίλησε, ακόμα, για το ενδεχόμενο τέλεσης υπαίθριων ή και περισσότερων Θείων Λειτουργιών, όπου υπάρχει η δυνατότητα: «Οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ημέρα και την ώρα που θα λειτουργηθούν, αξιοποιώντας τόσο τους Ναούς, όσο και τους προαύλιους χώρους. Πάνω στο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί, θα οικοδομήσουμε και την νέα προσπάθεια να συγκροτήσουμε και πάλι τις ενορίες μας, να επανεκινήσουμε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό μας έργο. Ήρθε η ώρα να το κάνουμε, με νέους όρους, που ελπίζουμε να είναι προσωρινοί». Είπε, μάλιστα, ότι το χρονικό όριο για όλα αυτά είναι η 11η Μαΐου, όταν θα έχει απελευθερωθεί η μετακίνηση των ανθρώπων. Ζήτησε, επίσης, από τον λαό μας να συνδράμει τις ενορίες μας σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, «για να μην αφήσουμε κανέναν εμπερίστατο συμπολίτη μας μόνο του».
Τέλος, ερωτηθείς αν η Εκκλησία πρόκειται να συζητήσει το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, εφόσον τεθεί στον δημόσιο διάλογο, τόνισε κατηγορηματικά ότι «η Εκκλησία δεν συζητά αυτό το θέμα. Αποτελεί την δισχιλιόχρονη εμπειρία Της, είναι το ιερότατο Μυστήριό Της. Η Εκκλησία μας θα προχωρήσει σύμφωνα με την εμπειρία Της και ο καθένας, κατά την πίστη του, αναλαμβάνει την ευθύνη. Λανθασμένα κάποιοι θέτουν το θέμα και θα φέρουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, γιατί όσο η Θεία Κοινωνία αμφισβητείται, τόσο οι πιστοί επιδιώκουν να προσέρχονται στο Μυστήριο και να κοινωνούν».
Κλείνοντας τον λόγο του, έστειλε το μήνυμα ότι «όπως, μέχρι τώρα, όλοι μαζί τα καταφέραμε, με τους Επιστήμονες, την Πολιτεία, τον λαό μας, έτσι θα συνεχίσουμε, μέχρι να φθάσουμε στο τέλος του “Μαραθώνιου”».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε από την ιστοσελίδα μας imd.gr  
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι.Μ.Δ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου