menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Οι "εισαγγελείς" του... Θεού!!!

Αυτές τις δύσκολες ημέρες, που διέρχεται η πατρίδα μας και η Εκκλησία μας, έχουν εμφανιστεί κάποιοι αδελφοί  μας -κληρικοί και λαϊκοί- που αντιδρούν μ' έναν απαράδεκτο (για χριστιανούς) τρόπο. Θεωρούν τους εαυτούς τους ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ της πίστεως και κατηγορούν, ως ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ του Θεού, την Εκκλησία μας πως δεν στάθηκε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και ΠΑΤΡΙΚΑ στους πιστούς της. Κάποιοι δε βάζουν την λέξη Εκκλησία εντός εισαγωγικών ("εκκλησία"), διότι ισχυρίζονται πως... ΠΡΟΔΩΣΕ το Χριστό με το να υπακούει στην Πολιτεία. Κάποιοι διαχωρίζουν τη στάση τους από τον Επίσκοπο και από τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ τους, διότι διαφωνούν για τη στάση τους. Φοβερή κατηγορία!!! Μεγάλη ΑΜΑΡΤΙΑ!!!

Αδελφέ μου, 
-Έχεις μεγάλο και, μάλιστα, εκ δεξιών πειρασμό... Πρόσεχε, διότι θα σε οδηγήσει σε μεγάλη παγίδα και θα διακινδυνεύσεις ακόμη και τη σωτηρία σου... σ' επισκέφθηκε η επικίνδυνη πνευματική.... ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

-Ποιος σε όρισε "Εισαγγελέα της Αλήθειας" και σπέρνεις  άδικες κατηγορίες κατά της Αγίας μας Εκκλησίας και τους κληρικούς της;


-Με ποια λογική θεωρείς πως η άποψή σου είναι η ΜΟΝΗ σωστή και ΟΡΘΟΔΟΞΗ;

-Αυτά τα θέματα που σε ταράζουν τακτοποιούνται ενώπιον του Πνευματικού μας πατέρα και, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Ι. Εξομολογήσεως.

-Δεν καταλαβαίνεις πως σκανδαλίζεις; Διάβασε τι λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο για κείνους που σκανδαλίζουν... ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης".   (Ματθ. 18,6)          
Οποιος όμως σκανδαλίσει και παρασύρει στην αμαρτία ένα από τους μικρούς και απλοϊκούς αυτούς, που πιστεύουν σε μένα, είναι προτιμότερο γι' αυτόν να κρεμασθεί στον τράχηλό του μυλόπετρα από εκείνες που γυρίζει ο όνος στον μύλο, και να καταποντισθεί στην ανοικτή θάλασσα.
" Οὐαὶ τῷ κόσμῳ ἀπὸ τῶν σκανδάλων· ἀνάγκη γάρ ἐστιν ἐλθεῖν τὰ σκάνδαλα· πλὴν οὐαὶ τῶν ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι᾿ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται. (Ματθ. 18,7  )

-Δεν είναι εγωισμός και ιεροκατηγορία, όταν υποβιβάζεις την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όλες τις τοπικές Εκκλησίες (Πατριαρχεία, Αρχιεπισκοπές, Μητροπόλεις κ.λ.π.), τους Ιεράρχες, τους πρεσβυτέρους κ.α. λέγοντας πως είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τους πιστούς και τους χαρακτηρίζεις ως "νωχελικά και χοντρόπετσα... ζωα;" Θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο απ' όλους αυτούς; Αλίμονο και στους ηθικούς αυτουργούς που σε διδάσκουν την πλάνη.

-Νοιώθω πως έχεις στην ψυχή σου ΤΑΡΑΧΗ και όχι ειρήνη που χαρακτηρίζει τους πιστούς, που κάνουν ΥΠΑΚΟΗ στην Εκκλησία και τους ποιμένες τους

-Προσωπικά μου αρκεί να υπακούω στην Εκκλησία, κι ας κάνει "λάθος", κατά τη γνώμη σου. Διατηρώ εντός μου την ειρήνη και προσεύχομαι για σένα και όλους τους αδελφούς που δέχονται τον ΚΑΝΟΝΑ-ΕΠΙΤΙΜΙΟ του Θεού ελπίζοντας πως θα έλθει και πάλι η κανονικότητα στη ζωή μας...

Με αγάπη και πόνο για σένα
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου