menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

«Το χαμογελαστό μουστάκι» – Νέος θεατρικός λόγος από τον π. Θεόδωρο Β. Μπατάκα

Του Γιάννη Δ. Πατρίκου
Κοντά στις αρχές του τρέχοντος έτους κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» (Σ.Σ.Κ.Β«Ε») το θεατρικό έργο-διδακτική κωμωδία «Το χαμογελαστό μουστάκι» του πρωτ. π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα (ΘΒΜ), εφημερίου του Ι. Μητροπολιτικού Ν. Αγίου Νικολάου της πόλεώς μας, υπευθύνου του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, προέδρου του εν λόγω Συλλόγου που εφέτος συμπληρώνει 25 έτη πολυπτύχου φιλανθρώπου και πνευματικής διακονίας, πολυγράφου συγγραφέως. Με αυτή τη διδακτική με κοινωνικό περιεχόμενο κωμωδία ο π. ΘΒΜ παράλληλα με το κοινωνικό δράμα «Οι …ηττημένοι της ζωής», που κυκλοφορήθηκε ταυτόχρονα, ξεδίπλωσε επιτυχώς μία νέα πτυχή του πολυτάλαντου ανήσυχου γρηγορούντος πνεύματός του, τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Το βιβλίο, σχ.17Χ23,5 και σελ. 47, αφιερώνεται ευγνωμόνως από τον συγγραφέα «στους αειμνήστους γονείς Βασίλειο και Ματούλα Μπατάκα, Κωνσταντίνο και Ελένη Μιχαλοπούλου». Τη φιλολογική επιμέλεια είχε η διακεκριμένη φιλόλογος Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, η οποία και προλόγισε αυτό αναφέροντας σχετικά: «Ο π. Θεόδωρος με το κείμενο αυτό αναδεικνύει ένα υπαρκτό, καθημερινό ζήτημα, ένα θέμα που σχετίζεται κυρίως με τις οικογένειες των Ελλήνων, καθώς μόνο στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη το θέμα της συγκατοίκησης και της συνύπαρξης στο ίδιο σπίτι ανθρώπων τριών γενεών, αφήνοντας να διαφανούν οι θετικές πλευρές αυτής, όπως και οι δυσκολίες που προκύπτουν, λόγω των διαφορετικών δραστηριοτήτων, ενδιαφερόντων και αναγκών της οικογένειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ:  https://e-thessalia.gr/to-chamogelasto-moystaki-neos-theatrikos-logos-apo-ton-p-theodoro-v-mpataka/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου